Adnan Dinçer

Yılın Şansı

23 Kasım 2011 Çarşamba
\n

Avni Akerde futbolumuz için yılın şansı olabilecek bir sorumlulukta oynayan Trabzonspor izledik. Bordo - Mavililer, sonuç ne olursa olsun iyi hazırlandığı 90 dakikada kazanmak için gereken her şeyi yaptı. Maçın başından itibaren atak ve savunmada rakibinden daha etkili kazanmaya yakın pozisyonlar üreten taraf Karadeniz ekibiydi. Inter karşısında orta alan başarısı ve ayağa paslarla sakin ama güçlü bir taktiksel inançla mücadele eden Trabzonspor zaman zaman İtalyan temsilcisini oyundan düşürdü.

\n

Erken yediği sürpriz gol Bordo - Mavililerin oyun motivasyonunu bozmadı. Halilin şutuyla rakibe çarpıp Inter filelerine giden beraberlik golüyle birlikte temsilcimiz galibiyet için oyuna ağırlığını koyma gücünü gösterdi.

\n

Defansın önünde Zokora, savunmada Giray, orta alanda Colman ve özellikle de Alanzinho çok başarılı oynadı. Buraktan beklenen gol biraz da heyecanı nedeniyle gelmedi. Ancak Alanzinhonun hem oyun kuran hem de etkili vuruşlarla Inter kalesini zorlayan sürpriz pozisyonlarını izlerken gol olmadığı için üzüldük. Trabzonspor ileri uçta sadece Burakı yalnız bırakan bir oyun anlayışında değildi.

\n

Deneyimli Inter savunması Stankovic ile Cambiassonun gayretiyle oyuna denge getirmek isterken Alvarez ve Milito gibi ustalar da maça ağırlığını koydu. Son 20 dakikada sağ kanadı zorlayan Serkan yerini Adriana bırakırken bu oyuncunun kafa vuruşunun direkten dönmesi belki de Bordo - Mavililerin kaderini etkileyen pozisyondu. Maçın sonuna kadar Fair - Play çerçevesinde mücadele veren Trabzonsporlu futbolcular aynı güzelliği tribünden gösteren taraftarıyla yıllarca özlenen görüntüyü Avrupaya verdi. Karadeniz ekibi bu sezon gerçekleştirmeye çalıştığı Avrupa temsilcisi olma özelliğini sürdürmek isterken ortaya koyduğu bizim standartlarımızı aşan takım oyunuyla da kendini kabul ettiriyor. Bu görüntüde Şenol Güneş ve Ünal Karamanın birlikteliğiyle sahada mücadele edip sadece futbolu düşünen oyuncuların gayreti Trabzonsporun tur şansını son haftaya bıraktı.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Altın gol! 8 Mayıs 2024
Her şeyi unutturan gol 4 Mayıs 2024
Tuhaflık var! 28 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları