Hayri Güner

Duvarı Yıkamadı

26 Ocak 2014 Pazar

TRABZON - Trabzonspor’un mücadeleci oyun yapısı Beşiktaş’a top göstermemeye yönelikti. Bunu da büyük oranda başardılar. Beşiktaş’ın ilk yarıda orta sahada direncini kıran Bordo - Mavililer, kanat bindirmelerinde Siyah - Beyazlıların savunmasını şaşırttı. 2. yarıda basit hatalar yapsalar da son vuruşlardaki ‘beceri’ noksanlığı skorun 1-1’de kalmasına yol açtı.
Trabzonspor’da Colman kırmızı kart cezalısı... Teknik direktör Mustafa Reşit Akçay, elindeki malzemesi iyi işlemiş... Oyuncu değişiklikleri de yerindeydi. 15. dakikada Onur’un degajını Emre Güral kontrol etti. Adrian’la verkaça giren bu oyuncu sol ayağıyla ceza sahası yayı dışından topa öyle bir vurdu ki ağlara giden meşin yuvarlağı kaleci Tolga sadece seyretti.
Ancak maç boyunca ‘Tolga Zengin’ faktörü ön planda... 2’de Aykut, 3’de Mustafa Yumlu, 8’de Adrian, 35’te Kadir, 41’de Olcan, 65 ve 67’de Malouda’nın vuruşları Tolga’da eridi; 89’da ise Almeida’nın kafa şutunda hatalı çıkış yapsa da şanslıydı.
85. dakikadaki Beşiktaş’ın beraberlik golü ilginçti. Kadirofsayt’ı bozarken savunmanın zincirleme hatasını Almeida kafayla ağlara gönderdi.
31. dakikayı da hatırlatalım... Necip’in Yusuf’u ceza alanının dışında düşürmesine hakem ‘seyirci’ kaldı. Yunus Yıldırım bu pozisyona ‘kırmızı kart’ göstermediği gibi ‘faul’ düdüğü de çalmadı.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Trabzon’da skandal 18 Mart 2024

Günün Köşe Yazıları