Aydın Engin

İyi bir yıla başlarken...

01 Ocak 2017 Pazar

Herkese iyi yıllar dilerim...
Bilerek söylüyorum: 2017 iyi bir yıl olacak.
Çünkü onu iyi bir yıl yapacağız.
Biz yapacağız... Dik duran, boyun eğmeyen, diz çökmeyen, başının gölgesini önüne düşürmeyen, doğru bildiğini dillendirmekten çekinmeyen bizler... O yüzden hoş geldin yeni yıl.
Bizi iyi, cesur ve kararlı bulduğun için sevin yeni yıl...

***

Yukarıdaki satırları boş bir umut yayma olarak değerlendirmediğinizi umuyorum.
Ama yoğurdu üfleyeceğim. Eğer içinizde öyle düşünenler olduysa aktaracağım haberi dikkatle okusunlar.
AKP’nin ağır toplarından, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli önceki gün bir toplantıda konuştu ve o da benim gibi umutlu cümleler kurdu.
Kurmak istedi...
Aynen şöyle dedi:
“Güçlü ve istikrarlı yönetim yapısının oluşumunu sağlayacak cumhurbaşkanlığı sistemi 2017 yılı için altın vuruş olacaktır.”
Koskoca Başbakan Yardımcısı yanılmış olamaz.
2017 altın vuruş olacakmış...
Benim bildiğim altın vuruş kaçınılmaz bir ölüme atılan son adımdır. Eroinmanlar için kullanılır. Damara çok yüksek dozda eroin şırınga edilir ve ardından ölüm gelir...
Koskoca Başbakan Yardımcısı’nın bunu bilmemesi mümkün değil.
Eeee, o zaman ne demek istemiş olabilir?
Hiç kimseye, hiçbir zaman, hele yeni bir yılın ilk gününde ölüm dilemem. Sayın Canikli’nin de birilerinin ölümünü dilediğini sanmıyorum.
Ama siyasal ölümler de vardır. Acaba koskoca Başbakan Yardımcısı’nın bir bildiği mi var? Acaba adını şekere bulayıp “Cumhurbaşkanlığı sistemi” koydukları, her türlü hukuksal ve parlamenter denetimden kurtulmuş bir başkanlık sisteminin (“sultanlık sistemi” diye de okunabilir) kendileri için bir altın vuruş olacağını mı söylemek istedi?
Öyle ya, hangi kılıfa tıkıştırılırsa tıkıştırılsın tek adam sisteminden öte bir anlam taşımayan anayasa değişikliği parlamentoda 330 oya ulaşamazsa bu AKP ve onun en tepesi için sahiden de bir altın vuruş olur.
Yok hâlâ koltuğunda oturabilmesini Tayyip Erdoğan’ın desteğine borçlu “Başbuğ olamamış başbuğ”un desteği ile 330 bulunur da referanduma gidilirse ve o referandumdan “I-ıh”çıkarsa bu daha güçlü bir altın vuruş olur.
Şimdi ve artık bu yazının girişine dudak bükenlerin bana hak verdiğini umuyorum.

***

Evet ey okur!
2017 iyi bir yıl olacak.
Çünkü onu iyi bir yıl yapacağız.
Biz yapacağız...
Dik duran, boyun eğmeyen, diz çökmeyen, başının gölgesini önüne düşürmeyen, doğru bildiğini dillendirmekten çekinmeyen bizler..

***

Ve yeni yıla Silivri’de giren 10 arkadaşım!
“Çayı iyi demleyemiyormuşsunuz diye duyduk, Şenol arkadaşımızı yanınıza yolladık. Ettiniz on bir” diyecektim; bununla yetinmeyip “Ahmet Şık denen başımın püsküllü belası, yeni yılı Metris’teki rezidansta geçirip, birkaç gün içinde aranıza katılacak, edeceksiniz ‘on iki’ diye ekleyecektim, yeni yılı neşeli karşılamanıza kendimce katkı yapacaktım ama yazı uzadı. Dışarıda kar var ve gazete erken basılacak; dağıtım kamyonları erken yola çıkacakmış. O yüzden burada keseceğim.
Hepinizi hasretle, hasretle, hasretle kucaklarım...  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

25 ay 13 gün sonra 16 Ağustos 2018

Günün Köşe Yazıları