Elon Musk üniversite kuruyor: 'Teksas Teknoloji ve Bilim Enstitüsü'

Tesla ve SpaceX CEO'su, ABD'li milyarder Elon Musk, 'Teksas Teknoloji ve Bilim Enstitüsü' isimli yeni bir üniversite kuracağını açıkladı. Musk'ın söz konusu haberi duyurduğu paylaşımı, kısa sürede yüz binlerce etkileşim aldı.

Yayınlanma: 29.10.2021 - 17:06
Elon Musk üniversite kuruyor: 'Teksas Teknoloji ve Bilim Enstitüsü'
Abone Ol google-news

Forbes dergisinin milyarderler listesine göre dünyanın en zengin insanı ünvanını ele geçiren ABD'li milyarder girişmici Elon Musk, yeni bir üniversite kuracağını söyledi.

Musk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Yeni üniversite kurmayı düşünüyorum: Teksas Teknoloji ve Bilim Enstitüsü" ifadelerini kullandı.

Milyarder girişimci, üniversitenin 'herkes tarafından takdir edileceğini' sözlerine ekledi.

Sputnik Türkiye’de yer alan habere göre; Musk, geçtiğimiz günlerde ABD'de gündemde olan 'milyarderlere daha fazla vergi' tasarısına tepki göstermişti.

Musk, Twitter'da Washington Post muhabiri Christian Davenport'un tasarıda Musk ve Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un önümüzdeki 5 yıllık dönemde 50 milyar dolar ve 44 milyar dolar tutarında olabilecek vergi faturalarının, Mars misyonu için kullanılabileceği yönündeki paylaşımına yanıt vermişti.

Yanıtında Musk, "Planım, parayı insanlığı Mars'a götürmek ve bilincin ışığını korumak için kullanmak" ifadelerine yer vermişti.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler