Mahkemenin Göktürk’teki kararını AKP’li belediye uygulamadı, İBB talana ‘dur’ dedi

İBB’nin “Silüet onayı” alınmadığı gerekçesiyle Göktürk’teki çalışmaları durdurma kararı aldığı, ancak AKP’li Eyüpsultan Belediyesi’nin kararı uygulamadığı ortaya çıktı.

Yayınlanma: 17.12.2022 - 04:00
Mahkemenin Göktürk’teki kararını AKP’li belediye uygulamadı, İBB talana ‘dur’ dedi
Abone Ol google-news

Demirören Holding’in, Ziraat Bankası’na olan kredi borçlarına karşılık şirket, sahibi olduğu İstanbul Göktürk’teki Kemer Country’nin golf sahalarını ipotek ettirdi.

Ziraat Bankası’na devredildikten sonra Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın, rezerv alan ilan etmesiyle imara açılan yeşil alana dair İBB’nin “Silüet onayı” alınmadığı gerekçesiyle çalışmaları durdurma kararı aldığı, ancak AKP’li Eyüpsultan Belediyesi’nin kararı uygulamadığı ortaya çıktı.

İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’nın 8 Aralık’ta yazdığı ve 15 Aralık’ta Eyüpsultan Belediyesi’ne tebliğ edilen yazıda, silüet onayı başvurusu yapılması ve değerlendirme yapılana kadar inşai faaliyetlere izin verilmemesi talep edildi. 

Göktürk Yeşil Kalsın Girişimi eş sözcüsü Gülseren Onanç kararın ulaşmasının ardından Eyüpsultan Belediyesi’nin gereğini yapmasını beklediklerini ama inşaat şirketlerinin faaliyetlerine devam etiğini belirterek “47 gündür yeşil alanlarımız, Avrupa Yakası’nın en büyük deprem toplanma alanı 60’ın üstünde dava ve 2 yürütmeyi durdurma kararına rağmen hukuk çiğnenerek talan ediliyor. Biz ise hukuk içinde direniyoruz” dedi. 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler