Çavuşoğlu'ndan tahıl anlaşması açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Karadeniz tahıl anlaşmasının uzatılmasına ilişkin çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

Yayınlanma: 06.03.2023 - 10:40
Çavuşoğlu'ndan tahıl anlaşması açıklaması
Abone Ol google-news

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna'nın Rusya ablukası altındaki limanlarından ihracata yeniden başlamasına olanak sağlayan tahıl anlaşmasının uzatılması üzerinde Ankara'nın çalıştığını söyledi.

Karadeniz tahıl anlaşması geçen sene Temmuz'da Türkiye ve Birleşmiş Milletler (BM) arabuluculuğuyla imzalanmış ve geçen yıl Kasım'da süresi uzatılmıştı. Yeniden uzatılması konusunda anlaşma sağlanamaması halinde anlaşmanın süresi 18 Mart'ta dolacak.

Reuters'ta yer alan habere göre, Doha'da düzenlenen Beşinci Birleşmiş Milletler (BM) En Az Gelişmiş Ülkeler Konferansı'nda dün konuşan Mevlüt Çavuşoğlu, "Bu anlaşmanın engelsiz bir şekilde hayata geçirilmesi ve süresinin uzatılması üzerinde çaba sarf ederek çalışıyoruz" dedi.

Rusya ise anlaşmayı yalnızca kendi tarım üreticilerinin çıkarları da hesaba katılırsa uzatmayı kabul edeceğini açıklamıştı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Maria Zakharova, dün bu görüşü yineleyerek, "Eğer bu anlaşma eşit ise o halde biz kendi üzerimize düşen kısmı her zaman gerçekleştirdik ve tüm anlaşmalarda gerçekleştirmeye devam edeceğiz" dedi.

Çavuşoğlu anlaşmanın uzatılması konusunu BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile de görüştüğünü belirtti.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler