Eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi kimdir? Silvio Berlusconi neden hayatını kaybetti? Silvio Berlusconi'nin yaşamı..

Eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi hayatını kaybetti. Peki, Eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi kimdir? Silvio Berlusconi'nin sağlık durumu nasıl?

Yayınlanma: 28.03.2023 - 23:49
Eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi kimdir? Silvio Berlusconi neden hayatını kaybetti?  Silvio Berlusconi'nin yaşamı..
Abone Ol google-news

İtalyan medyası, eski İtalya Başbakanı 86 yaşındaki Silvio Berlusconi’nin hayatını kaybettiğini duyurdu.

SİLVİO BERLUSCONİ KİMDİR?

29 Eylül 1936'da İtalya'nın Milano şehrinde doğdu. 1994 İtalya genel seçimleri öncesinde kurulan Forza İtalya politik hareketinin başkanlığını yaptı. 1994 yılında kısa bir süre (9 ay) başbakanlık yaptı. 2001'de tekrar görevi devraldı ve kurduğu ikinci Berlusconi hükûmeti, İtalyan cumhuriyeti tarihindeki en uzun süreli hükûmet oldu. 20 Nisan 2005'te, yerel seçimlerdeki başarısızlıklar ve kabine içi anlaşmazlıklar nedeniyle görevden çekileceğini açıkladı ancak 23 Nisan'da eskisinden çok farklı olmayan bir kabine ile tekrar başbakanlığa geçti.

Mayıs 2006'da rakibi Romano Prodi'ye seçimlerde çok az oy farkıyla kaybederek başbakanlığı sona erdi. Ülkede seçimler Romano Prodi liderliğindeki sol ağırlıklı koalisyonun Ocak ayında çökmesi nedeniyle üç yıl erken, 14 Nisan 2008 tarihinde yapıldı. Seçimlere, eski sağcı partisi Forza Italia ile Gianfranco Fini'nin neo-faşist Ulusal İttifakı'nın birleşmesiyle meydana gelen Özgür Halk Partisi'yle katıldı. İtalya'nın kuzeyinde daha fazla özerklik isteyen Umberto Bossi'nin Kuzey Ligi partisi de seçime onlarla birlikte girdi. Oyların yaklaşık yüzde 47'sini alarak üçüncü kez başbakan olmaya hak kazandı.

FORBES'E GÖRE İTALYA'NIN EN ZENGİNİ

Berlusconi, bir İtalyan medya imparatorluğunun kurucusu ve sahibidir. Forbes dergisine göre, Berlusconi, İtalya'nın en zengin insanıdır. Kendi çabasıyla dolar milyarderi olan Silvio Berlusconi, 2005 yılında 12 milyar dolar olduğu tahmin edilen servetiyle dünyanın en zengin 74. kişisidir. Eskiden Milan spor kulübünün başkanlığını da yapmış ve İtalyanların sempatisini bu dönemde iyice kazanmıştır.

Cumhuriyet Senatosu tarafından onaylanan ve Temsilciler Meclisi'nden geçen finansal istikrar yasasının yani kemer sıkma paketinin ardından istifa edeceğini daha önce açıklayan Başbakan Silvio Berlusconi, cumhurbaşkanlığı sarayı Quirinale'de kendisinin ve hükûmetinin istifasını Cumhurbaşkanı Napolitano'ya sundu ve Başbakan Silvio Berlusconi resmen istifa etti.

 

SİLVİO BERLUSCONİ NEDEN HAYATINI KAYBETTİ?

İtalyan medyasında yer alan haberlere göre, eski İtalya Başbakanı ve sağ koalisyon iktidarının ortaklarından Forza İtalia (FI) partisinin lideri 86 yaşındaki Silvio Berlusconi ülkenin Milan şehrindeki San Raffaele hastanesinde hayatını kaybetti. AC Milan’ın da başkanlığını yapmış olan Berlusconi’nin, daha önce 45 gün süren tedavisinin ardından tekrar 9 Haziran’da hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

2 Eylül 2020 tarihinde COVID-19 salgınına yakalandığı duyuruldu.

İtalyan ANSA ajansının güvenilir kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Nisan 2023'te Milano'da San Raffaele Hastanesi'ne kaldırılan ve yoğun bakımda tutulan 86 yaşındaki lidere lösemi teşhisi konulduğu ve buna uygun olarak kemoterapiye başlandığı iddia edildi.

Berlusconi'nin durumuna ilişkin hastaneden herhangi bir açıklama yapılmazken İtalyan basınında ünlü liderin hematolojik (kan hastalıkları) problemleri olduğu ve bunun da endişelere yol açtığı belirtildi.

Kardiyovasküler sorunlar ve solunum sıkıntısı sebebiyle dün, bir hafta aradan sonra yeniden hastaneye başvuran Berlusconi'nin, geceyi "sakin geçirdiği" kaydedildi.

Kardeşi Paolo, küçük oğlu Luigi ile kızı Marina'nın Silvio Berlusconi'yi hastanede ziyaret ettiği bildirildi.

Bu arada, Berlusconi'nin partisi FI'nin koordinatörü aynı zamanda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, SKYTG24 kanalına yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

Berlusconi, 27 Mart'ta kontrol maksatlı San Raffaele Hastanesi'ne kaldırılmış, üç gün hastanede kaldıktan sonra taburcu edilmişti.

Deneyimli politikacı, daha önce Ocak 2022'de San Raffaele Hastanesine yatmış ve kontroller için 8 gün burada kalmıştı.

SİLVİO BERLUSCONİ'NİN ÖZEL YAŞAMI

Berlusconi, 1965'te Carla Dall'Oglio'yla evlendi. Evlilikleri 1985'te sonlanan çiftin iki çocuğu oldu. Berlusconi ikinci evliliğini 1990'da Veronica Lario'yla yaptı. Evlilikleri 2014'te sona eren çiftin üç çocuğu oldu.

 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler