Rusya'dan 'Yeni dünya düzeni' açıklaması: 'ABD yer almayacak'

Kremlin sözcüsü Peskov, ABD Başkanı Biden'ın "yeni dünya düzeni" çağrısına cevap verdi. Peskov, "ABD merkezli" düzen planlarının modasının geçtiğini söyledi.

Yayınlanma: 24.10.2023 - 12:26
Rusya'dan 'Yeni dünya düzeni' açıklaması: 'ABD yer almayacak'
Abone Ol google-news

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, ABD Başkanı Biden'ın, geçtiğimiz yarım yüzyıldaki "dünya düzeninin tükenmekte olduğunu" ve ABD'nin barışı tesis etmek için yeni bir düzende "dünyayı birleştirmesi" gerektiğini söylediği ifadelerini eleştirdi. 

Peskov, Biden'ın  "yeni bir dünya düzeni" ihtiyacına katıldığını ancak ABD'nin dümende olması gerektiğine inanmadığını söyledi. Peskov, herhangi bir yeni sistemin "dünya yönetiminin tüm mekanizmalarının tek bir devletin elinde toplanmasından uzak" olması gerektiğini savundu.

Peskov, "Bence dünyayı uzun zamandır olmadığı bir şekilde birleştirmek ve barış ihtimalini arttırmak için gerçek bir fırsatımız var" ifadesine bulunan Biden'a cevap olarak,  "Bu kısımda aynı fikirde değiliz. Çünkü ABD, hangi dünya düzeninden bahsederse bahsetsin, ABD merkezli bir dünya düzeninden, yani ABD'nin etrafında dönen bir dünyadan bahsediyor. Artık böyle olmayacak" dedi.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler