Son Dakika: Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'den 'Rusya' çağrısı

Son Dakika: Batılı liderlere seslenen Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya ile yapılan ihracat ve ithalatlara yönelik yaptırım çağrısında bulundu.

Yayınlanma: 07.03.2022 - 12:43
Son Dakika: Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'den 'Rusya' çağrısı
Abone Ol google-news

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Avrupa'nın geleceğinin Ukrayna direnişi tarafından belirlendiğini söyledi.

Zelenski, Batılı liderlerden Ukrayna'ya askeri uçak verilmesini isteyerek, "İşgal devam ediyorsa ve Rusya Ukrayna’ya karşı planlarından vazgeçmiyorsa o halde yeni yaptırımlar uygulanması gerekiyor" dedi.

Zelenski Avrupa'ya seslenmesinin ardından dünyaya da çağrıda bulunarak "Rus petrolünü boykot edin. Tüm dünya Rusya ile ithalatı ve ihracatı durdurmalı" diye konuştu.

Zelenski, pazar akşamı yayımladığı video mesajında, "Hava savunmamızın bugün Ohmatdet (hastanesi) üzerinde düşürdüğü füzeyi, silahsız insanların bombalanmasını affetmeyeceğiz. Altyapımızın yıkımını affetmeyeceğiz. Ve Tanrı da affetmeyecek. Bugün değil. Yarın değil. Asla" diye konuşmuştu.

"KASITLI BİR CİNAYET"

Rusya'nın sadece askeri savunma sanayi işletmelerinin bombalandığıyla ilgili açıklamalarının "kasıtlı bir cinayet olduğunu" kaydeden Zelenski, bu işletmelerin çoğunun on yıllar önce, Sovyetler Birliği döneminde, şehirlerin tam ortasında inşa edildiğini belirtti. Zelenski, "Oralarda binlerce insan çalışıyor. Yüz binlerce kişi yakınlarda yaşıyor. Bu cinayet. Kasıtlı cinayet" ifadelerini kullandı.

Batılı liderlerin bu açıklamalara herhangi bir tepki vermediğini vurgulayan Zelenski, "En azından yarın Batı bunu fark edecek, tepki gösterecek ve bir şeyler söyleyecek. Bu saldırıyı kimin hazırladığını tam olarak biliyoruz" dedi.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler