Antalya'da turizm hareketlenmeye başladı: 45 bin kişiyi buluyor

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Yaklaşık bir aydır günlük 25 bin ile 30 bin arasında yabancı turist girişinin olduğunu, hafta sonları bunun günde 40 bin, 45 bine kadar çıktığını belirtti.

Yayınlanma: 20.05.2022 - 00:00
Antalya'da turizm hareketlenmeye başladı: 45 bin kişiyi buluyor
Abone Ol google-news

Antalya'ya gelen yabancı turist sayısı son bir aydır hafta içi günlük 25 ila 30 bin, hafta sonu ise 40 ila 45 bin seviyesinde seyrediyor.

Güneş, kum ve sahillerinin yanı sıra tarihi, doğası ve kültürel değerleriyle dünyanın dört bir yanından turist çeken Antalya'da, sezon hızlı başladı. Ramazan Bayramı'nda neredeyse tüm otellerin dolu olduğu kentte, bu yıl iyi bir sezon geçmesi bekleniyor.

BEKLENTİ YÜKSEK

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, yaptığı açıklamada Antalya'nın yaz sezonuna hazır olduğunu belirtti. Kentte yoğunluğun başladığını dile getiren Yazıcı, bu yılki turist sayısı ve gelir noktasında beklentilerin yüksek olduğunu kaydetti.

Rusya-Ukrayna savaşına rağmen kentteki turizm hareketliliğinin hem Antalyalıları hem de sektörü sevindirdiğini söyleyen Yazıcı, "Yaklaşık bir aydır günlük 25 bin ile 30 bin arasında yabancı turist girişimiz var, hafta sonları bunun günde 40 bin, 45 bine kadar çıktığı oluyor. Bu periyotta devam ediyor" dedi.

Antalya'nın 2019'da yaklaşık 15 milyon 600 bin, geçen yıl ise 9 milyon 94 bin yabancı misafir ağırladığını anımsatan Yazıcı, "Bu yıl Rusya ve Ukrayna arasındaki tatsız olay olmasaydı beklenti 2019'un rakamlarını geçmekti, geçen yılı mutlaka geçeriz, 2019'un rakamlarına da yaklaşabiliriz" diye konuştu.

RUSYA AÇIK ARA ÖNDE

Vali Yazıcı, bu yıl kente gelen turistlerin milliyetlerinde de değişiklik yaşandığını kaydetti.

Kente turist gönderen ülkeler sıralamasında geçen yıl Rusya'nın açık ara önde olduğunu, Ukraynalı turistlerin ise ikinci sırada yer aldığını anımsatan Yazıcı, Almanya, Polonya ve İngiltere'nin ise ilk 5'te bulunduğunu kaydetti.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler