Deprem nedeniyle yasalaşma geciktiği için EYT'de ilk maaş haziranı bulacak

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi Meclis çalışmalarına yeniden başladığında görüşülecek. Ancak deprem nedeniyle yasalaşma süreci uzadığı için ilk maaşın alınması da mayıs-haziranı bulacak.

Yayınlanma: 21.02.2023 - 04:00
Deprem nedeniyle yasalaşma geciktiği için EYT'de ilk maaş haziranı bulacak
Abone Ol google-news

EYT düzenlemesi Meclis’te komisyonda kabul edilmişti. 7-8 Şubat günlerinde Meclis genel kurulunda görüşülmesi bekleniyordu. Ancak Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından Meclis çalışmalarına ara verdi. 

Meclis’in önce 21 Şubat’ta çalışmaya başlayacağı açıklanmıştı. Ancak daha sonra milletvekilleri bölgede olduğu için verilen süre 28 Şubat’a kadar uzatıldı. Meclis, gelecek hafta çalışmalarına yeniden başlayacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Genel Kurul gündeminde bekleyen EYT konusunda AKP’den yansıyan bilgiler, geri adım atılmayacağı yönünde. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da düzenlemenin “bir an önce yasalaşması” görüşünde olduğuna dikkat çekiliyor. 

GERİ ADIM YOK

EYT için gerekli olan borçlanmada son ödeme tarihinin uzatılması da bunu gösteriyor. AKP’liler Meclis çalışmalarına başladıktan sonra yasanın Meclis Genel Kurulu’nda görüşülerek yasalaştırılacağını belirtiyor.

Düzenleme yaklaşık 5 milyon kişiyi ilgilendiriyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ocakta yaptığı açıklamada EYT için bütçede kaynak oluşturduklarını açıklamıştı.

Ancak depremin ardından ortaya çıkan maliyet, bütçeyi de zorlayacak. Düzenlemenin martta yasalaşması bekleniyor. Teklifin Meclis’te kabul edilmesinin ardından ise milyonlarca EYT’li maaş için SGK’ye başvuracak. Bu başvuruların incelenmesi ve sonuçlandırılması için ise belli bir süre gerekiyor. Bu nedenle de ilk maaşların mayıs, haziran aylarını bulacağına işaret ediliyor. 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler