Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? ABD Merkez Bankası faiz kararı toplantısı ne zaman?

Amerikan Merkez Bankası Fed faiz kararı merakla bekleniyor. Gözler 2022 Temmuz ayındaki Fed faiz kararı toplantısına çevrildi. Peki Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed faiz kararı hangi gün, saat kaçta açıklanacak?

Yayınlanma: 25.07.2022 - 10:59
Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? ABD Merkez Bankası faiz kararı toplantısı ne zaman?
Abone Ol google-news

Yılın 5. Fed faiz kararı toplantısından çıkacak olan karar merakla bekleniyor. Doların seyrini belirleyecek olan Fed Temmuz 2022 faiz kararı toplantısı sabırsızlıkla bekleniyor. Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed faiz kararı hangi gün, saat kaçta açıklanacak?

2022 FED TEMMUZ AYI FAİZ TOPLANTISI NE ZAMAN?

2022 Temmuz Fed toplantısı 26 – 27 Temmuz tarihlerinde yapılacak.

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 

2022 Temmuz Fed faiz kararı 27 Temmuz'da açıklanacak.

FED’DEN TARİHİ YÜKSEK FAİZ ARTIŞ BEKLENTİSİ

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) ABD'de 40 yılın en yüksek seviyesine ulaşan enflasyonla mücadele etmek için 100 baz puanlık faiz artışına gitmesi ihtimali güçlendi. Fed yetkilileri enflasyonun yüzde 9.1’e yükseldiği ortamda bu ay 100 baz puanlık faiz artışını tartışabilir. Bankanın bu ayki ve eylül ayındaki toplantıda en az 75’er baz puanlık faiz artışına kesin gözüyle bakılıyor.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in bu hafta yüzde 80 ihtimalle 75 baz puanlık faiz artışıyla yetineceği tahmin edilirken, eylül toplantısında bankanın yüzde 51 ihtimalle 50 baz puan ve yüzde 40 ihtimalle 75 baz puanlık faiz artışı yapılacağı öngörülüyor.

Bu hafta ABD'de veri gündeminin oldukça yoğun olması dikkati çekerken, Fed'in çarşamba günü açıklanacak faiz kararı sonrasında piyasalarda veri odaklı bir seyrin öne çıkması bekleniyor.

 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler