Karsan e-JEST'ler Romanya'da

Karsan, Romanya distribütörü Anadolu Automobil Romania (AAR) işbirliği ile Aiud kentinde 16 adet, Siret kentinde de 4 adet e-JEST satışını kapsayan ihaleleri kazandı.

Yayınlanma: 06.03.2023 - 12:11
Karsan e-JEST'ler Romanya'da
Abone Ol google-news

Karsan, kazandığı ihalelerle özellikle Avrupa pazarında adından söz ettirirken 2023 yılına da hızlı bir giriş yaptı. Karsan, Romanya distribütörü Anadolu Automobil Romania (AAR) işbirliği ile Aiud kentinde 16 adet, Siret kentinde de 4 adet e-JEST satışını kapsayan ihaleleri kazandı. Her iki ihalenin de sözleşmelerini distribütörü AAR aracılığıyla imzalayan Karsan, böylece Romanya'daki elektrikli otobüs parkını daha da genişletecek.

ŞARJ İSTASYONU DA KURACAK

Karsan'ın, Romanya distribütörü Anadolu Automobil Romania ile birlikte kazandığı ihaleler kapsamında e-JEST'in yanı sıra, 20 adet de şarj istasyonu kurulumu gerçekleştirilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Karsan Üst Yöneticisi (CEO) Okan Baş, teslim edilecek e-JEST'lerin hem Auid hem de Siret kentlerinin ilk elektrikli minibüsleri olacağını belirterek, ''Bu yeni anlaşmalarla birlikte 2023 yılına hızlı bir başlangıç yapmış olduk. Bu yıl içerisinde Romanya’daki Karsan markalı elektrikli araç sayımız 200 adedin üzerine çıkacak'' ifadelerini kullandı.

FRANSA VE İTALYA HEDEFİ

Karsan'ın Romanya'daki elektrikli araç dönüşümünde öncü rol oynayan bir Türk markası olduğunu vurgulayan Baş, şunları kaydetti:

''Romanya'nın birçok şehrinde Karsan markalı elektrikli otobüsleri görmek mümkün. Romanya, Avrupa’nın elektrikli toplu taşıma dönüşümüne öncülük eden ülkelerden biri.

Romanya’nın bu vizyonu ile Karsan olarak bizim 5 yıl önce başlayan elektrikli dönüşüm yolculuğumuz birbiri ile oldukça örtüşüyor.

Romanya, tıpkı Fransa ve İtalya gibi Karsan'ın ana hedef pazarlarından birisi.

Karsan, kısa sürede Romanya’nın elektrikli araç pazarında 6 metreden 18 metreye kadar en büyük filosuna sahip Türk markası konumuna ulaştı.

Aiud ve Siret şehirlerinin elektrikli dönüşümünün bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz.''


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler