Kütahya'da ekmeğe zam

Artan üretim maliyetleri nedeniyle Kütahya'da, fırınlarda satılan ekmeğe ve MHP'li Kütahya Belediyesi tarafından üretilen halk ekmeğe zam yapıldı.

Yayınlanma: 07.07.2022 - 14:01
Kütahya'da ekmeğe zam
Abone Ol google-news

Kütahya Belediyesi, bugünden itibaren geçerli olmak üzere belediye tarafından üretilerek satılan halk ekmek fiyatına zam yaptı.

Daha önce fırın ve bakkallarda 210 gramı 3 TL’den satılan ekmeğin fiyatı 4 TL olurken, Kütahya Belediyesi tarafından üretilen ve 210 gramı 2,5 TL’den satılan halk ekmeğin gramajı 20 gram artırılarak 230 gramı 3,5 TL’den satılacak.

"DOĞALGAZ, İŞÇİ MALİYETİ, UN FİYATLARI VE ELEKTRİK FİYATINDAKİ..."

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, fiyatların artmasında doğalgaz, işçi maliyeti, un fiyatları ve elektrik fiyatındaki artışların etkili olduğunu söyledi.

“Kütahya Belediyesi olarak bu işin halk ekmek büfelerinden satılan ekmekler üzerinde karar vericiyiz” diyen Işık, şöyle devam etti:

“Yaptığımız sözleşme gereği en az yüzde 20 indirimli ekmek satma yükümlülüğü söz konusu. Buradan yola çıkarak daha önce 210 gram ekmek 2.5 TL iken bugünden itibaren 230 gram ekmek 3.5 TL olacak. Gramaj artırarak 3.5 TL yaptık.

Halk ekmek büfelerinde ekmeğin kilosu 19 TL olması gerekirken biz 15 lira 20 kuruştan satılacağı yönünde şekilde karar aldık.”


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler