Şişecam'dan yeni yatırım kararı

Şişecam, Tarsus'ta yatırımı devam eden ve 2025 yılında devreye girmesi hedeflenen yeni düzcam tesisi arazisi içinde, bu tesisin hammadde ihtiyacına cevap verecek 490 bin ton/yıl üretim kapasiteli yeni bir kum hazırlama tesis yatırımı yapılmasına karar verdi.

Yayınlanma: 09.03.2023 - 10:00
Şişecam'dan yeni yatırım kararı
Abone Ol google-news

Şirketten çarşamba akşam KAP'a yapılan açıklamada ayrıca Mersin'de yer alan mevcut kalker ve dolomit işleme tesisinde de 165 bin ton/yıl düzeyinde kapasite artışı gerçekleştirilmesine karar verildiği belirtildi.

Açıklamada, ilgili yatırımların toplam yatırım tutarının yaklaşık 1,5 milyar TL (82 milyon dolar) olduğu ve her iki yatırımın da 2024 sonuna doğru tamamlanmasının hedeflendiği belirtildi.

"HAMMADDE TEDARIK SÜREKLİLİĞi SAĞLAMA STRATEJİK BİR ÖNEME SAHİP"

Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üye Prof. Dr. Ahmet Kırman, tedarik maliyetlerinde avantaj sağlarken cam üretimi için hammadde sürekliliğini de garanti altına alacak bu yatırımlarla ilgili şunları söyledi: “Küresel salgın ile başlayan ve Rusya-Ukrayna savaşı ile artan tedarik zincirine dair bozulmalar, derinleşerek ilerliyor. Belirsizliklerle dolu bir küresel atmosferde arz kesintisi risklerine karşı etkin bir yönetişim sağlamak kurumsal başarıların sürdürülebilirliği için her geçen gün daha fazla önem kazanıyor. Uzun dönem satın alma stratejileri, kritik tedarikçilerle iş birlikleri, dikey entegrasyon gibi çeşitli stratejiler tedarik zinciri yönetiminin temel ve kalıcı bileşenleri haline geliyor. Hammadde tedarik sürekliliği sağlama stratejik bir öneme sahip. Cam faaliyet alanlarımızın en temel girdilerinin teminin garanti altına alınması, kırılganlıkların giderilmesi ve iş sürekliliği odaklı sürdürülebilir bir strateji yönetiyoruz. Bu anlamda aldığımız yeni yatırım kararlarının hem girdi verdiğimiz sektörlerin büyümesi hem de sektörlerimizdeki lider konumumuzun korunması anlamında önemli olduğuna inanıyorum.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler