Türk-İş Başkanı Atalay'dan 'asgari ücret' açıklaması: 'İşimize gelmeyen bir rakam olursa gitmeyiz'

İşçileri temsilen Asgari Ücret Belirleme Komisyonu’nda bulunan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, "asgari ücret teklifini beğenmedikleri takdirde masadan kalkacaklarını" dile getirdi. Henüz ortada bir rakam olmadığını söyleyen Atalay, "Şu aşamada hiç konuşmuyorum ama dönüp dolaşıp ihale bana kalıyor" dedi.

Yayınlanma: 13.06.2023 - 11:23
Türk-İş Başkanı Atalay'dan 'asgari ücret' açıklaması: 'İşimize gelmeyen bir rakam olursa gitmeyiz'
Abone Ol google-news

Asgari Ücret Belirleme Komisyonu, asgari ücrete yapılacak ara zam oranını görüşmek üzere bugün toplanıyor. Komisyonda işveren temsilcileri, işçi temsilcileri ve kamu temsilcileri bulunuyor.

İşçileri temsilen komisyonda bulunan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, toplantı öncesinde Habertürk’ten Bülent Aydemir’in sorularını yanıtladı.

Asgari ücretle ilgili henüz hükümetin teklifini görmediklerini dile getiren Atalay, “Önümüzü bir görelim. Geçen sene biliyorsunuz teklifi makul bulmayınca toplantıya gitmedik. İşimize gelmeyen bir rakam olursa yine gitmeyiz” dedi.

Türk-İş’e bağlı iş kollarında asgari ücretli olmadığını belirten Atalay, “Daha önce dedik ki görüşmelere asgari ücretli biri katılsın. 'Yasal olarak muhatabımız sensin' diyorlar. Henüz ortada bir rakam da yok. Ben şu aşamada hiç konuşmuyorum ama dönüp dolaşıp ihale bana kalıyor. Böyle bir sistem yok. Yarın gidip görelim bakalım ne diyecekler. Onlardan ne gelecek? İlk toplantıda masaya ne getirecekler; görelim. Ona göre tavrımızı belirleriz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, üç gün önceki açıklamasında asgari ücretin ‘uzlaşmayla’ belirleneceğini dile getirmişti.

Geçen yıl aralıkta, 2023 için geçerli asgari ücreti belirlemek için işçi, işveren ve kamu temsilcileri müzakereleri sürdürürken Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, 9 bin lira teklif etmiş ve teklifleri kabul edilmezse masada olmayacaklarını duyurmuştu. AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bu konuşması nedeniyle asgari ücret için Atalay’la artık görüşülmeyeceğini, toplantıların dönemin çalışma bakanı Vedat Bilgin ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Özgür Burak Akkol’la devam edeceğini söylemişti. Erdoğan, yeni asgari ücreti Bilgin ve Akkol’la birlikte duyurmuştu. İşçi tarafı Türk-İş masaya oturmamıştı.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler