Yatırımcılar 'felaket senaryosu' beklemiyor

Bank of America anketine göre, yatırımcılar borsalarda eskisi gibi 'felaket senaryosu' beklemiyor.

Yayınlanma: 16.08.2022 - 15:30
Yatırımcılar 'felaket senaryosu' beklemiyor
Abone Ol google-news

Bank of America'nın (BofA) küresel fon yöneticileri anketi, yatırımcıların ağustos ayında halen borsaların keskin düşeceğini tahmin ettiğini ancak enflasyon ve faiz artışlarının yarattığı şokun önümüzdeki çeyreklerde azalacağı tahminiyle eskisi gibi "felaket senaryosu" beklemediklerini gösterdi.

BofA'nın toplamda 836 milyar dolar tutarında varlık yöneten yöneticilere yaptığı anket hisse senedi tahsislerinin bu ay yüzde -26 ile negatif kaldığını ancak temmuz ayındaki en son 2008 küresel mali krizinde görülen yüzde -44'lük seviyelerden yükseldiğine işaret etti.

 HALEN "ÇOK YÜKSEK" 

Hisse senedi piyasaları geçtiğimiz iki ayda 2022'nin keskin düşüşlerin yaşandığı ilk yarısının ardından yükselirken BofA'nın ağustos anketi yatırımcıların ABD'de teknoloji ve tüketici hisselerine alım yönünde ilgi gösterdiğini ancak tüketici ürünleri ve hizmet gibi defansif hisseler ile İngiliz şirket hisselerini elden çıkardığını gösterdi.

Ankette portföyde yatırım yapılmayan nakit oranının ise temmuzda yüzde 6.1 iken ağustosta yüzde 5.7'ye gerilese de halen "çok yüksek" olduğu ifade edildi.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler