Atatürk heykeli yerine büst

07 Ekim 2015 Çarşamba, 17:58
Atatürk heykeli yerine büst
Kayseri'nin Bünyan İlçesindeki meydanda, belediyenin yaptığı düzenleme çalışmaları nedeniyle kaldırılan Atatürk heykelinin yerine, düzenlemeden sonra yeni Atatürk büstü konuldu. Kaldırılan Atatürk heykelini 'büst' olarak nitelendiren Bünyan Belediye Başkanı AKP'li Şinasi Gülcüoğlu, 'Elbaşı Mahallesi'nde farklı nedenlerle yıpranan ve zarar gören Atatürk büstünün yenilenerek bakımsız görüntüden kurtarıldığını' söyledi.
Atatürk heykeli yerine büst
Başkan Gülcüoğlu, şu açıklamada bulundu: ''Daha önce belde statüsünde olan mahallelerimizin meydanlarında yürütülen bir düzenleme çalışmamız var. Bu çerçevede Elbaşı mahallemizin meydanında bulunan Atatürk büstü, çalışmalar sırasında zarar görmemesi için kaldırılarak belediye binamızda muhafaza altına alınmıştı.
Atatürk heykeli yerine büst
"Ancak, gerek doğa şartları gerekse dış etkenler nedeniyle uzun yıllardır mahalle meydanında bulunan bu büst, bakımsız bir görüntü sergiliyordu.
Atatürk heykeli yerine büst
Meydan düzenleme çalışmalarının tamamlanmasının hemen akabinde biz de belediye olarak kolları sıvadık. Mahallemizin yeni meydanına yakışır bir tören alanı inşa ederek Atatürk büstünü yeniledik. Gerekli çevre düzenlemesini yaparak mahallemize resmi törenlerin yapılabileceği düzenli ve yeni bir alan hediye ettik" dedi.

En Çok Okunan Haberler