Çocukların güvenliği bu teknolojilere emanet

08 Eylül 2017 Cuma, 22:46
Çocukların güvenliği bu teknolojilere emanet
Çocuklarının yaşadığı güvenlik sorunlarından endişe duyan ebeveynlerin sayısı her geçen gün artıyor. Özellikle büyükşehirlerde tedbiri elden bırakmak istemeyenler için çocukları uzaktan takip edebilen cihazlara göz attık.
Çocukların güvenliği bu teknolojilere emanet
Elektronik çit ile sınırlarını çizin Çocukların ebeveynler tarafından belirlenen kişilerle iletişim kurmalarını sağlayan Alcatel Move Time akıllı çocuk saati, GPS özelliğiyle anlık konum takibine imkân tanıyor. Elektronik çit özelliği ile çocukların ebeveynleri tarafından belirlenen alanın dışına çıktığında bildirim yollayan saat ile çocuklar herhangi bir acil durumda SOS tuşuna basarak ailelerine ve önceden rehbere tanımlanan kişilere hem mesaj ve konum gönderebiliyor hem de arama yapabiliyor. Ebeveynler, 5-9 yaş arası çocuklar için tasarlanan saati iOS ve Android uyumlu akıllı telefonlar için geliştirilen uygulama üzerinden yönetebiliyor.
Çocukların güvenliği bu teknolojilere emanet
Tanımladığınız kişilerle konuşabilsin Akıllı telefon ile akıllı saat teknolojilerini birleştiren Wiky Watch, herhangi bir operatöre ait mikro SIM kart ile çalışıyor. Telefon ile birlikte iOS ve Android cihazlar için sunulan “SeTracker” uygulaması ile çocuğunuzun o anda nerede olduğunu harita üzerinden takip edebiliyor, kimlerin onunla iletişim kuracağına karar verip, belirlediğiniz alan dışına çıktığında ise mesaj alabiliyorsunuz. Çocuğunuzun eve dönüşte hangi yolları kullandığını da harita üzerinden görüntüleyebiliyorsunuz. Cihaz, adım sayar ve kalori takibi de yapıyor.
Çocukların güvenliği bu teknolojilere emanet
Acil durum butonu ile iletişime geçin Çocukların takibi için kullanılabilecek bir diğer cihaz olan Gator, GPS ve akıllı telefon özelliklerini bir arada sunuyor. Konum paylaşımı, tanımlı numaralarla çift taraflı görüşme yapabilme, özel alan (sanal çit) tanımlama, ses paketi olmadan (internet üzerinden) görüşme, kapalı alanda konum tespiti, acil durum butonu, suya dayanıklılık cihazın öne çıkan temel özellikleri arasında. Diğer takip saatleri gibi SIM kart üzerinden çalışan Gator’da ilk kullanım yılının ardından harita lisans hizmeti, ücretli olarak sunuluyor.
Çocukların güvenliği bu teknolojilere emanet
Saat yerine alternatif takip cihazı Kişi takip sistemleri için geliştirilen çantada veya cepte taşınabilen küçük cihazlar da çocukların güvenliği için bir alternatif. Bunlardan biri olan Arvento’nun Treyki cihazı, tek bir butona basarak önceden tanımlanmış numaralara Acil Durum (SOS) sinyali gönderebiliyor. Sesli görüşme de yapabilen cihaz, entegre G-Sensörü sayesinde çarpma, düşme gibi durumları algılayabiliyor. Servis takip sistemi ‘Arvento Kids’ de İstanbul’da 20 bin servis aracında kullanılıyor.
Çocukların güvenliği bu teknolojilere emanet
SMS ile nerede olduğunu öğrenin Konum takibi için GSM operatörlerin sunduğu servisler de bulunuyor. Tabii bu servisleri kullanmak için çocukların da telefonunun olması ve konum paylaşımı için karşılıklı onay verilmesi de şart. Vodafone’un “Yakınım Nerede”, Turkcell’in “Tam Nerede” ve Türk Telekom’un ise “Kim Nerede” adıyla belirli ücretlerle sunduğu bu çözümlerle, çocuğunuzun o anki konumunu uygulama, SMS veya internet üzerinden öğrenebiliyorsunuz.

En Çok Okunan Haberler