İşte AKP'nin İstanbul adayları

29 Aralık 2018 Cumartesi, 17:08
İşte AKP'nin İstanbul adayları
Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, İstanbul'da AKP'nin büyükşehir ve ilçe adaylarını açıkladı. İşte AKP'nin adayları...
İşte AKP'nin İstanbul adayları
İsmail Erdem - AKP Ataşehir Belediye Başkan Adayı 1959 yılında Sivas’ta doğdu. 1976 yılında siyasal çalışmalarına başladı. 1991 Genel Seçimleri’nde, İstanbul’dan Milletvekili Adayı oldu. 1995-2001 yılları arasında İlçe Başkanlığı görevinde bulundu. 1999 yılı yerel seçimlerinde 1. Bölge Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı oldu. Aynı yıl İl Genel Meclisi Üyesi seçildi. AKP’nin kuruluşu ile birlikte AKP Meclis Grubu’nu kurdu ve Grup Başkanı oldu. 2001-2004 yılları arasında, AKP Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlendi. 2002 genel seçimlerinde 1.Bölge SKM Başkanlığı yaptı. 2004 – 2009 yılları arasında İBB Meclis Üyeliği, 2005-2009 yılları arasında İBB Meclis Üyeliğiyle birlikte aynı zamanda Encümen Üyeliği görevlerini yürüttü. 29 Mart 2009 yılı Yerel Seçimleri sonucunda Sancaktepe Belediye Başkanlığı’na seçildi. Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Bölümü mezunu olan İsmail Erdem, evli ve dört çocuk babasıdır.
İşte AKP'nin İstanbul adayları
İbrahim Ulusoy- AKP Avcılar Belediye Başkan Adayı İbrahim Ulusoy, Giresun Görele Devlet Hastanesi'nde 30 Ocak 2007 tarihinde Genel Cerrahi uzmanı olarak başladığı görevine Ekim 2009 – Kasım 2012 tarihleri arasında başhekim olarak devam etti. 2012-2014 yıllarında İstanbul Süleymaniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hastane yöneticiliği yapan İbrahim Ulusoy, 2015-2017 yıllarında Bayrampaşa Devlet Hastanesi başhekimliği görevini yürüttü. Ardından Aralık 2017’ye kadar TKHK İstanbul Fatih Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği İdari Hizmetler Başkanı olarak görev yaptı. 1 Aralık 2017 itibari ile Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesi'nde Başhekim olarak göreve başlayan İbrahim Ulusoy, halen görevine devam ediyor. Başhekim İbrahim Ulusoy'un 2019 yerel seçimlerinde AKP'den Avcılar İlçe Belediye Başkan Adayı olarak açıklandı. Evli olan İbrahim Ulusoy evli iki çocuk babasıdır.
İşte AKP'nin İstanbul adayları
Lokman Çağırıcı- AKP Bağcılar Belediye Başkan Adayı 1965 yılında Giresun Bulancak doğumlu olan Lokman ÇAĞIRICI, 1978 yılında Bağcılar Mahmutbey Mahallesi´nde ikamet etmeye başladı. 1990 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü´nü bitirdi. 1999 yılına kadar çeşitli kurumlarda üst düzey yöneticilik yaptı, ticaretle uğraştı. Özel sektördeki çalışmalarının yanı sıra 1990 yılından itibaren siyaset hayatı başlayan Çağrıcı 1999 yılında Bağcılar Belediye Meclis Üyesi seçildi. 11 Mayıs 2007´ye kadar Meclis Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüten Çağrıcı, Bağcılar´ın Kurucu Belediye Başkanı Sayın Feyzullah Kıyıklıkın Mayıs 2007 Genel Seçimleri'nde AKP İstanbul Milletvekili olması üzerine, Belediye Meclisi tarafından Bağcılar Belediye Başkanlığı´na seçildi. Çağırıcı, 2 yıl yürüttüğü bu görevi sonrasında, 29 Mart 2009'daki Yerel Seçimleri'nde, ikinci kez Belediye Başkanı oldu. 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri'nde tekrar aday olan Çağrıcı, % 57.25 oy oranıyla üçüncü defa seçildi. Çağırıcı, Bağcılar Belediye Başkanlığı görevinin yanı sıra; Bağcılar Amatör Spor Kulüpleri Birliği Başkanlığı, Marmara Belediyeler Birliği Başkan Vekilliği, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkan Yardımcılığı, Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi (WALD) Yönetim Kurulu Üyeliği, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Üyeliği görevlerini de üstlenmiş bulunuyor.
İşte AKP'nin İstanbul adayları
Hakan Bahadır- AKP Bahçelievler Belediye Başkan Adayı 1963 İstanbul doğumlu olan Dr. Hakan Bahadır babaanne tarafından Sivas , dede tarafından Bitlisli olup, evli ve 1 çocuk babasıdır. 1986 Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunu olup aynı üniversitede radyoloji ihtisası yapmıştır. Mezuniyetinden sonra sırasıyla; Mersin Mut Devlet Hastanesi Başhekimliği ve Kaymakam Vekilligi, Küçükçekmece Milli Eğitim Dispanseri Başhekimliği, Bahçelievler Medicana Hastanesi Radyoloji Uzmanlığı görevlerinde bulunmuştur. Halen Betatom Emar Görüntüleme Merkezleri Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmaktadır.
İşte AKP'nin İstanbul adayları
Mehmet Umur- AKP Bakırköy Belediye Başkan Adayı Mehmet Umur, 1965 yılında Kastamonu’da doğdu. Eğitim hayatını tamamladıktan sonra aile şirketlerinde yönetim kurulu başkanı olarak iş hayatına başladı. Sanayici ve aynı zaman da kendi sektöründe İstanbul Sanayi Odasında Meclis Üyesi ve Öğütülmüş Tahıl Ürünleri Komite Başkanıdır. Kastamonu Sanayi ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı, Kastamonu Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, Kastamonuspor Yönetim Kurulu Üyesi, İSOV Mütevelli Heyeti Üyesi, TOBB Delegesi ve MÜSİAD üyesidir. Evli ve 2 çocuk babasıdır. Mehmet Umur 24 Haziran 2018. 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi, Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul 3. Bölge Bölgesi, 24'nci sıradan milletvekili adayı oldu ancak seçilemedi.
İşte AKP'nin İstanbul adayları
Yasin Kartoğlu- AKP Başakşehir Belediye Başkan Adayı Malatyalı bir ailenin oğlu olarak 1977'de İstanbul'da doğan Yasin Kartoğlu, ilk ve orta öğrenimini Küçükçekmece'de tamamladı. İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun olan Kartoğlu, siyasi hayatına AKP Küçükçekmece Gençlik Kolları Kurucu Üyeliği ile başladı. Kartoğlu, 2003-2008 yılları arasında AKP Küçükçekmece İlçe Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı görevlerinde bulundu. Kartoğlu, 2009 yerel seçimlerinde AKP Başakşehir Belediyesi Meclis Üyeliği'ne seçildi. Aynı dönemde Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın ekibinde yer alarak Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Kartoğlu, evli ve 2 çocuk babası.
İşte AKP'nin İstanbul adayları
Atilla Aydıner- AKP Bayrampaşa Belediye Başkan Adayı Aslen Rizeli olan Atila Aydıner, 1958 yılından bu yana Bayrampaşa'da ikamet etmekte olup, lise eğitimini Pertevniyal Lisesi'nde tamamladı. Aydıner, Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden mezun oldu. Aydıner, iş hayatına 1980 yılında Bayrampaşa'da Eczacı olarak başladı. 1984 -1987 yılları arasında, İstanbul Eczacı Odası'nda genel sekreterlik görevini yürüttü. Bayrampaşa Tuna Spor Kulübü Başkanlığı yapan Aydıner, Tuna Lisesi'nde bir süre İngilizce öğretmeni olarak görev yaptı. Siyasi yaşamına Milli Selamet Partisi ile adım atan Aydıner, Mahalli İdareler Enstitüsü'nde şehir planlaması, belediyecilik, belediye mevzuatı ve yöneticilik konularındaki eğitimini tamamladı. Uzun yıllar Refah Partisi ve Fazilet Partisi Bayrampaşa İlçe Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Aydıner, 1994-2004 yılları arasında Bayrampaşa Belediye Başkan Yardımcılığı yaptı. Aydıner, 30 Ekim 2001 tarihinde AKP Bayrampaşa İlçe Teşkilatı'nı kurarak; AKP Bayrampaşa İlçe Başkanlığı görevini 8 Mayıs 2007'ye kadar devam ettirdi. 22 Temmuz 2007'de 23. Dönem İstanbul İkinci Bölge AKP Milletvekili Adayı gösterildi. Mart 2009 yerel seçimlerinde, İstanbul Büyükşehir ve Bayrampaşa Belediyesi Meclis Üyesi seçildi. Çeşitli vakıflarda ve derneklerde başkanlık, yöneticilik ve mütevelli heyeti üyeliği yapan Aydıner, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çalışanlar ve Temel Haklar Komisyonu Başkanlığı görevinde bulundu. 16 Mart 2011'de olağanüstü toplanan Belediye Meclisi tarafından Bayrampaşa Belediye Başkanı seçilen Atila Aydıner, başkanlık görevini 30 Mart 2014'e kadar sürdürdü. 30 Mart 2014'te yapılan Yerel Seçimlerde AKP Bayrampaşa Belediye Başkan adayı olan Atila Aydıner, yüzde 50.4 oranında oy alarak yeniden Bayrampaşa Belediye Başkanı seçildi. Evli ve üç çocuk babası olan Aydıner, İngilizce bilmektedir.
İşte AKP'nin İstanbul adayları
Murat Aydın - AKP Beykoz Belediye Başkan Adayı 1960 yılında Giresun'un Piraziz ilçesine bağlı Bozat beldesinde doğdu. 1980 yılında İstanbul İmam Hatip Lisesi'nden, 1985 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Maliye Bölümü'nde "Yerel Yönetimlerde Farklı Yaklaşımlar ve Sosyal Belediyecilik Uygulamaları" konulu teziyle yüksek lisansını tamamladı. 2004, 2009 ve 2014 yerel seçimlerini kazanarak, üçü AKP'den olmak üzere dördüncü kez Zeytinburnu Belediye Başkanlığı görevine seçilmiş oldu.
İşte AKP'nin İstanbul adayları
Mustafa Necati Işık- AKP Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Aslen Muş'lu olan Mustafa Necati Işık 1984'te Mersin'de doğdu. 2007 yılında Koç Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun oldu. Uluslarası Politika üzerine İngiltere'de yüksek lisans eğitimi aldı. Siyasi hayatına 2005 yılında AKP Gençlik kolları üniversite başkanı olarak başladı, 2012-2015 ve 2015-2018 yılları arasında 2 dönem İl Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. İleri derecede İngilizce, başlangıç seviyesinde Arapça bilmektedir. Uluslararası konteyner, hava kargo, demiryolu ve karayolu taşımacılığı yapan lojistik firması bulunmaktadır. AKP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı görevini yapmakta olan Mustafa Necati Işık evli ve 2 çocuk babasıdır.
İşte AKP'nin İstanbul adayları
Haydar Ali Yıldız- AKP Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Haydar Ali Yıldız, 2 Şubat 1971 tarihinde Rize Güneysu'da dünyaya geldi. Baba adı Rızvan, anne adı Havva'dır. Avukat; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. AKP Beyoğlu Kurucu İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği ve AKP Beyoğlu İlçe Başkanlığı görevlerinde bulundu. 26 Haziran 2009 tarihinde AKP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi ve İl Başkan Yardımcılığı-İl Seçim İşleri Başkanı ve Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı olarak görev yaptı. 2010 Referandum, 2011 Genel Seçimleri, 2014 Yerel Seçimleri ve 2014 Cumhurbaşkanlığı seçiminde AKP İstanbul İl Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığı görevlerinde de bulundu. Okçular Vakfı Kurucu Başkanı, Mütevelli Heyeti Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkanıdır. Yıldız, evli ve 3 çocuk babasıdır.
İşte AKP'nin İstanbul adayları
Mevlüt Uysal- AKP Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Uysal, 1966 yılında Antalya’nın Alanya ilçesinde doğdu. 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. AKP'nin kurulması ile birlikte, Küçükçekmece İlçe Teşkilatı kurucu başkanı olan Uysal, 2009 yılında Başakşehir ve Bahçeşehir’in birleşerek ilçe olması üzerine aday olduğu 29 Mart 2009 Yerel Seçimleri’nde belediye başkanı seçildi. 2014'teki yerel seçimlerde de seçilen Uysal, Kadir Topbaş'ın Eylül 2017'deki istifasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak gösterildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yapılan seçimde yeni İstanbul Belediye Başkanı Mevlüt Uysal oldu.
İşte AKP'nin İstanbul adayları
Mesut Üner- AKP Çatalca Belediye Başkan Adayı 1975 İstanbul doğumlu. Selanik göçmeni. Uluslararası Amerikan Üniversitesi (Mimarlık bölümü) mezunu. İş deneyimi: 1999-2009 Tepecik Belediyesi imar ve şehircilik Bölüm şefliği 2009-2011 yılları arasında Büyükçekmece imar şehircilik müdürlüğü
İşte AKP'nin İstanbul adayları
Ahmet Poyraz- AKP Çekmeköy Belediye Başkan Adayı Ahmet Poyraz, 1964 yılında, Rize'nin Çayeli ilçesinde doğdu. Tahsil hayatını Beyoğlu-Cihangir ve Rize'de sürdürmüştür. Siyasi kariyerine 2003 yılında AKP Ümraniye İlçe Başkanı olarak başlamıştır. İki dönem bu görevi yürütmüş olan Ahmet Poyraz, 2008 yılında Çekmeköy Belediye Başkanlığı için görevinden ayrılmıştır. Evli olan Ahmet Poyraz üç çocuk babasıdır.
İşte AKP'nin İstanbul adayları
Mehmet Tevfik Göksu- AKP Esenler Belediye Başkan Adayı 1966 Gölbaşı Adıyaman doğumlu olan M. Tevfik Göksu, ilköğrenimini Gölbaşı'nda, ortaöğrenimini 1980-1985 yılları arasında İstanbul Gaziosmanpaşa İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümü'nden 1990 yılında mezun oldu. 1991-1994 yılları arasında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümü'nde yüksek lisansını tamamladı. Göksu, Refah ve Fazilet Partilerinde İstanbul İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Göksu, Milli Gençlik Vakfı İstanbul İl Kuruculuğu ve Marmara Bölge Başkanlığı yaptı. Göksu'nun Araştırmacılar Derneği, Teknik Elemanlar Derneği, ASKON ve Adıyamanlılar Vakfı üyelikleri halen devam etmektedir. Sivil toplum iletişim danışmanlığı, yerel yönetim iletişim danışmanlığı ve 1992-2000 yılları arasında da Bağcılar Belediyesi'nde Başkan Danışmanlığı yaptı. 2009 Mahalli İdareler Seçimleri'nde partisi tarafından Esenler Belediye Başkan Adayı gösterildi ve seçimi yüzde 48 oy oranı ile kazandı. 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimleri için partisi AKP'den yeniden Esenler Belediye Başkan Adayı gösterilen M. Tevfik Göksu, 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimi’nde de oylarını yaklaşık yüzde 32 arttırarak; seçmenin yüzde 62.7’sinin oyunu aldı. İngilizce ve Arapça bilen M. Tevfik Göksu evli ve dört çocuk babasıdır.
İşte AKP'nin İstanbul adayları
Azmi Ekinci- AKP Esenyurt Belediye Başkan Adayı 1 Eylül 1968'de Malatya'da doğdu. Baba adı Şemsettin, anne adı Hanım'dır. İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümünü bitirdi. Siyasi hayatına Ümraniye'de AKP Meclis Üyesi Adayı olarak başladı. Ümraniye'de AKP İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği ve İlçe Başkan Yardımcılığı yaptı. 2008 yılında AKP Sancaktepe Kurucu İlçe Başkanı olarak atandı. Malatyalı İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Malatya İmam Hatip Mezunları İstanbul Derneğinde Yönetim Kurulu Üyeliği devam etmektedir. Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu ile Dışişleri Komisyonu Üyesidir. Türkiye - Malta Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanıdır. Kürtçe, Arapça ve İngilizce bilen Ekinci, evli ve 4 çocuk babasıdır.
İşte AKP'nin İstanbul adayları
Deniz Köken- AKP Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı 1964 yılında Ordu’da doğdu. İktisat Fakültesinden mezun olduktan sonra çalışma hayatına 1984–1988 yıllarında İstanbul Üniversitesi’nde memurluk yaparak başladı. 1989–1994 yıllarında bankacılık sektöründe çeşitli görevlerde bulundu. 1994 Yerel seçimlerinde Eyüp Belediye Başkan yardımcılığı görevinde bulundu. 1994 Yerel seçimlerinde Eyüp ilçesi ve Büyükşehir Meclis Üyesi olan Köken, 1994–1999/1999–2004 yılları arasında iki dönem bu meclislerde Bütçe ve Tarife komisyonlarında üyelik ve başkanlık yaptı. 2004 yerel seçimlerinde Kâğıthane ilçesinden 3. dönem tekrar Büyükşehir Belediye Meclis üyesi seçilen Deniz Köken, Tarife Komisyonu Başkanı iken istifa ederek Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı olarak göreve başladı.

En Çok Okunan Haberler