İşte 'Yeni Türkiye'

08 Eylül 2014 Pazartesi, 15:38
İşte 'Yeni Türkiye'
Türkiye, cumartesi akşamı İstanbul Mecidiyeköy'de yaşanan işçi katliamının ardından yeniden iş cinayetleri ve emekçilerin çalışma şartlarını konuşmaya başladı. Yaşanan facianın ardından bugün de İstanbul Halkalı'daki Temapark Mesa Blokları'nda çalışan inşaat işçileri çalışma şartlarının kötü olduğu gerekçesiyle iş bırakıp eylem yaptı.
İşte 'Yeni Türkiye'
HALKALI'DA İNŞAAT İŞÇİLERİNE KURTLU YEMEK "Bu şartlarda çalışmak istemiyoruz" diyen yüzlerce işçi, yol kapatıp eylem yaptı. İsyan eden işçiler, kendilerine verilen öğle yemeğini gösterip, enfeksiyon nedeniyle arkadaşlarının hastanelik olduğunu anlattılar. Tuvalet ihtiyaçlarını bile sağlıklı koşullarda gideremediklerini anlatan işçiler, maaşlarını da düzenli alamadıklarını söylediler.
İşte 'Yeni Türkiye'
ADANA'DA OKULUN İLK GÜNÜ: YALINAYAK DERS BAŞI... Günün bir diğer haberi ise Adana'dan geldi... 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında okul öncesi, 1. sınıf ve 5. sınıf öğrencileri 'uyum süreci' kapsamında bugün okullarına gitmeye başlarken, Adana'da 6 yaşındaki Kudret Beşenk de ayakkabısı olmadığı için okula yalın ayak geldi. Yürek burkan görüntüler sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Anne Zeliha Beşenk, "Eşim çalışamayınca perişan olduk. Çocuklarımıza ayakkabı alamıyoruz. Çünkü karnımızı bile doyurmakta güçlük çekiyoruz. Küçük kızım, ablasının yırtık çantası ile mecburen okula yalın ayak geldi" diye konuştu.
İşte 'Yeni Türkiye'
'Yeni Türkiye'nin son manzarası ise Ankara'dan... Kurtlu yemek yedikleri gerekçesiyle hastanelik olduklarını anlatan inşaat işçileri, okulun ilk günü yalınayak dersbaşı yapan küçük çocuklar, Ankara'da ise düğünde misafirlere altın ikram eden işadamı... Ankara'nın tanınmış işadamlarından Talat Sam, oğlunun düğünü için Suudi Arabistan'daki şeyh müşterisinden hediye gönderilen 250 gram yemelik altını düğün pastasında misafirlere ikram etti. Geniş yankı uyandıran bu olay, diğer acı haberlerle birlikte "İşte Yeni Türkiye" dedirtti...

En Çok Okunan Haberler