WhatsApp'ta yeni dönem: Son görülme özelliğini 4 farklı şekilde kullanabilecek

20 Ekim 2021 Çarşamba, 09:15
WhatsApp'ta yeni dönem: Son görülme özelliğini 4 farklı şekilde kullanabilecek

Mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcılarının en çok şikayet ettiği özellikler arasında yer alan bir özelliği daha değiştiriyor.

WhatsApp'ta yeni dönem: Son görülme özelliğini 4 farklı şekilde kullanabilecek

Dünya çapında yaklaşık 1,6 milyar kullanıcıya sahip olan mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yeni bir özelliği devreye sokmaya hazırlanıyor.

WhatsApp'ta yeni dönem: Son görülme özelliğini 4 farklı şekilde kullanabilecek

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ta mesajlar uçtan uca şifreleme yöntemiyle korunuyordu. Ancak aynı durum yedekleme için geçerli değil. Şirket bazı kullanıcılar tarafından güvenlik açığı olarak değerlendirilen bu uygulamada değişikliğe gidiyor.WhatsApp'ı 2014 yılında satın alan Facebook tarafından yapılan açıklamaya göre perşembe gününden itibaren bazı kullanıcılar yeni yedekleme özelliğine erişebilecek.

Yani Google Drive'a ya da Apple iCloud'a yedeklenen görüşmeler de artık uçtan uca şifrelenecek. Güncelleme zaman içerinde tüm kullanıcılar açılacak.

WhatsApp'ta yeni dönem: Son görülme özelliğini 4 farklı şekilde kullanabilecek

WABetaInfo sitesinde yer alan habere göre, 'gizlilik' ayarlarında yeni bir düzenlemeye gitme kararı alan WhatsApp, Android ve iOS'te beta olarak bir özelliği kullanıma sundu. Güncellemeyle birlikte WhatsApp kullanıcılar; 'son görülme' özelliğini 4 farklı şekilde kullanabilecek.

WhatsApp'ta yeni dönem: Son görülme özelliğini 4 farklı şekilde kullanabilecek

WHATSAPP SON GÖRÜLME DEĞİŞİYOR

'Herkes', 'Kişilerim' ve 'Kimse' dışında 'Kişilerim hariç' seçeneği de kullanıcılara sunulacak. Bu 'kara liste'ye eklediğiniz kişiler, son görülme saat ve tarihinizi göremeyecek.

WhatsApp'ta yeni dönem: Son görülme özelliğini 4 farklı şekilde kullanabilecek

Henüz bu özelliklerin tüm kullanıcılar için ne zaman devreye gireceği hakkında net bir bilgi bulunmuyor.

Yeni bir cihazın kurulumunu yaptığınızda, sohbetlerinizi eski cihazınızdan yeni cihazınıza güvenli bir şekilde aktarma seçeneğine sahip olacaksınız.

Bu işlem için USB-C - Lightning kablosu gerekli olacaktır.