10 dakikada tereyağlı haşlanmış yumurta kapama

10 dakikada tereyağlı haşlanmış yumurta kapama

13.05.2025 10:52:00
Güncellenme:
Haber Merkezi
Takip Et:
10 dakikada tereyağlı haşlanmış yumurta kapama

Klasik haşlanmış yumurtayı bambaşka bir lezzete dönüştüren bu tarifle, sadece 10 dakikada kahvaltı sofralarınızı şölene çevirebilirsiniz!

Kahvaltı sofralarınıza hızlıca lezzet katacak, tereyağında mis gibi kızaran haşlanmış yumurtalarla yapılan bu tarif hem pratik hem doyurucu. Yumurta kapama, özellikle hafta sonu kahvaltılarının yıldızı olmaya aday!

Malzemeler

  • 4 adet haşlanmış yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Bir tutam tuz
  • (Dilerseniz üzerine biraz nane veya sumak)

Hazırlanışı

Yumurtaları haşlayıp soyun ve ikiye bölün.

Tavada tereyağını eritin.

Yağ kızınca pul biberi ekleyin

Haşlanmış yumurtaların kesik kısımları alta gelecek şekilde tavaya yerleştirin.

Yumurtalar hafifçe kızarana kadar pişirin.

Üzerine biraz nane ya da sumak serpip sıcak servis yapın.

Bu tarifle sade bir haşlanmış yumurtayı kısa sürede efsane bir lezzete dönüştürebilirsiniz. Yanına taze ekmek ve domatesle muhteşem bir ikili olur!

İlgili Haberler