Kahvaltı sofralarınıza hızlıca lezzet katacak, tereyağında mis gibi kızaran haşlanmış yumurtalarla yapılan bu tarif hem pratik hem doyurucu. Yumurta kapama, özellikle hafta sonu kahvaltılarının yıldızı olmaya aday!
Malzemeler
- 4 adet haşlanmış yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
- Bir tutam tuz
- (Dilerseniz üzerine biraz nane veya sumak)
Hazırlanışı
Yumurtaları haşlayıp soyun ve ikiye bölün.
Tavada tereyağını eritin.
Yağ kızınca pul biberi ekleyin
Haşlanmış yumurtaların kesik kısımları alta gelecek şekilde tavaya yerleştirin.
Yumurtalar hafifçe kızarana kadar pişirin.
Üzerine biraz nane ya da sumak serpip sıcak servis yapın.
Bu tarifle sade bir haşlanmış yumurtayı kısa sürede efsane bir lezzete dönüştürebilirsiniz. Yanına taze ekmek ve domatesle muhteşem bir ikili olur!