Kıyma kullanmadan da harika bir köfte hazırlamak mümkün! Özellikle vejetaryenlerin ve ekonomik tarif arayanların favorisidir patates köftesi. Dışı çıtır, içi yumuşacık olan bu tarif, ister ana yemek, ister atıştırmalık, isterse çay saati ikramı olarak sofralarda kendine yer bulur. Üstelik malzemeleri de son derece basit ve her evde bulunan türden. Peki, akşam yemeğine ekonomik ve pratik bir lezzet olan bu tarif nasıl yapılır? İşte, çıtır çıtır patates köftesi tarifi...

PATATES KÖFTESİ TARİFİ
Malzemeler:
4 adet orta boy patates
1 adet yumurta
1 çay bardağı galeta unu (veya bayat ekmek içi)
1 adet rendelenmiş soğan
1 diş rendelenmiş sarımsak
Yarım çay bardağı ince doğranmış maydanoz
1 çay kaşığı kararbiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
Tuz (damak tadına göre)
Kızartmak için sıvı yağ
PATATES KÖFTESİ YAPILIŞI
Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyup sıcakken ezin ve soğumaya bırakın.
Soğuyan patateslere yumurta, rendelenmiş soğan ve sarımsak, baharatlar, maydanoz ve galeta ununu ekleyin. Tüm malzemeleri güzelce yoğurun.
Hazırladığınız karışımdan parçalar koparıp yuvarlak ya da oval köfteler şekli verin.
Tavada bol sıvı yağı kızdırın.
Patates köftelerini arkalı önlü kızartın ve fazla yağı süzmesi için havlu kağıt üzerine alın.
Patates köftesini yoğurtlu bir sos, salata ya da domates sosuyla birlikte servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!