Evde lahmacun yapmanın en pratik yolu: Lavaştan lahmacun tarifi

Evde lahmacun yapmanın en pratik yolu: Lavaştan lahmacun tarifi

14.05.2025 15:31:00
Güncellenme:
Haber Merkezi
Takip Et:
Evde lahmacun yapmanın en pratik yolu: Lavaştan lahmacun tarifi

Hazır lavaş kullanarak hem pratik hem de lezzetli bir alternatif yaratabilir, keyifli bir akşam yemeği hazırlayabilirsiniz. Peki, evde lahmacun yapmanın en pratik yolu olan bu tarif nasıl yapılır? İşte, lavaştan lahmacun tarifi...

Evde lahmacun yapmak çoğu zaman uğraştırıcı bir iş gibi görünse de, pratik yöntemlerle bu lezzeti sofranıza kolayca taşıyabilirsiniz. Özellikle hamur yoğurmakla uğraşmak istemeyenler için lavaştan lahmacun, hem zamandan tasarruf ettiriyor hem de oldukça lezzetli bir alternatif sunuyor. Peki, evde lahmacun yapmanın en pratik yolu olan bu tarif nasıl yapılır? İşte, lavaştan lahmacun tarifi...



LAVAŞTAN LAHMACUN TARİFİ

Malzemeler
Lahmacun harcı için:
250 gram kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
1 adet rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tutam ince doğranmış maydanoz
1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
Tabanı için:
4 adet hazır lavaş

LAVAŞTAN LAHMACUN YAPILIŞI

Geniş bir kaseye kıyma, rendelenmiş soğan ve domatesi alın.
Üzerine salçayı, sıvı yağı, doğranmış maydanozu ve baharatları ekleyin.
Tüm malzemeyi iyice yoğurarak karıştırın.
Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin ve lavaşları teker teker yerleştirin.
Her lavaşın üzerine hazırladığınız kıymalı harçtan ince bir tabaka halinde yayın.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, lavaşların kenarları çıtırlaşana kadar (yaklaşık 8–10 dakika) pişirin.
Fırından çıkan sıcak lahmacunları limon, maydanoz ve isteğe göre sumaklı soğanla servis edebilirsiniz.
Rulo yaparak da afiyetle yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun!

İlgili Haberler