Aparatif lezzet: Mercimek Köftesi tarifi

Türk mutfağının sevilen atıştırmalığı olan mercimek köftesi, sağlıklı ve lezzetli bir alternatif sunar. Bu içerikte, ev yapımı mercimek köftesi tarifini öğrenin ve sofralarınıza lezzet katın...

Aparatif lezzet: Mercimek Köftesi tarifi
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 08.02.2024 - 17:44

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan mercimek köftesi, pratik hazırlanışı ve doyurucu tadıyla herkesin favorisi olmuştur. Mercimek, bulgur, baharatlar ve limon suyunun harmanlanmasıyla hazırlanan bu atıştırmalık, sağlıklı ve besleyici bir seçenek sunar. Ev yapımı mercimek köftesi tarifiyle, hem pratik hem de lezzetli bir atıştırmalık elde edebilir ve sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. İşte mercimek köftesi tarifi...

MERCİMEK KÖFTESİ TARİFİ

Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1,5 su bardağı ince köftelik bulgur
  • 1 baş kuru soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 demet taze soğan
  • 2 yemek kaşığı salça (biber ve domates salçası karışık kullanabilirsiniz)
  • 3 su bardağı su (gerekirse yoğurma aşamasında biraz daha eklenebilir)
  • Yeteri kadar tuz
  • Kimyon
  • Pul biber
  • Karabiber

Yapılış

  1. Mercimek köftesi yapmak için mercimekler yıkanır ve uygun bir tencereye alınarak, üzerini 3 su bardağı su ilave edilir. İyice yumuşayıncaya kadar haşlanır.
  2. Suyunu çekince bulgur içine atılır ve yarım saat kadar tencerenin kapağı kapalı olarak bekletilir.
  3. Ayrı bir tavada ince kıyılmış soğan sıvı yağda hafif pembeleşene kadar kavrulur, içine salça ilave 1-2 dakika daha kavrularak ocaktan alınır.
  4. Yarım saat dinlenen mercimeklere, kavurduğumuz salçalı soğan eklenir ve el yakmayacak bir sıcaklığa geldiğinde, güzelce yoğurulur.
  5. İyice karışan köfte harcına tuz ve baharatlar ilave edilerek, tekrar yoğrulur.
  6. Son olarak ince kıyılmış maydanoz, ince kıyılmış yeşil soğan ilave edilir. Malzemelerin güzelce karışması sağlanır
  7. Köfte harcı biraz soğuduktan sonra, bütün malzemeler el ile yoğrularak yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır.
  8. Köftelere şekil verilerek, marul veya roka yaprakları üzerine dizilir.

İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler