Geleneksel cipslere sağlıklı bir alternatif arıyorsanız, fırınlanmış nohut cipsi tam size göre! Hem düşük kalorili hem de protein ve lif bakımından zengin olan bu nefis atıştırmalık, formunu korumak isteyenler için de harika bir seçenek. Üstelik yapımı son derece kolay. İster film izlerken, ister çay saatinde keyifle tüketebilirsiniz. Peki, atıştırmalıkta sağlıklı bir alternatif arayanlara çözüm olan bu tarif nasıl yapılır? İşte, çıtır çıtır fırınlanmış nohut cipsi tarifi...

FIRINLANMIŞ NOHUT CİPSİ TARİFİ
Malzemeler:
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı sarımsak tozu (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı kimyon veya kekik (isteğe bağlı)
FIRINLANMIŞ NOHUT CİPSİ YAPILIŞI
Haşlanmış nohutların suyunu süzüp temiz bir bez yardımıyla iyice kurulayın.
Nohutların kuru olması, çıtır çıtır bir sonuç elde etmenizi sağlar.
Kuruladığınız nohutları bir kaseye alın.
Üzerine zeytinyağı ve baharatları ekleyerek iyice karıştırın.
Baharat miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Fırınınızı 200°C’ye (alt-üst ayar) ısıtın.
Baharatladığınız nohutları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine tek kat halinde yayın.
Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirin.
Her 10 dakikada bir nohutları karıştırarak her tarafının eşit kızarmasını sağlayın.
Fırından çıkan nohutları oda sıcaklığında birkaç dakika soğumaya bırakın.
Soğudukça daha çıtır hale gelecektir.
Afiyet olsun!