Az malzemesi ve pratikliği ile tatlı krizlerinde kurtarıcınız olacak: Yoğurtlu Muhallebi Tatlısı!
Tatlı krizlerinde kurtarıcınız olacak bu muhallebi tarifi pratik oluşunun yanı sıra az malzemesi ve lezzeti ile gönlünüze taht kuracak... İşte Yoğurtlu Muhallebi Tatlısı!
Tatlı krizlerine lezzetli bir çözüm: Yoğurtlu Muhallebi Tatlısı! Hem hafifliğiyle hem de pratik yapımıyla dikkat çeken bu tatlı, sütlü haliyle damakları şenlendiriyor. Az malzemeyle kolayca hazırlanabilen yoğurtlu muhallebi tatlısı, tatlı ihtiyacınıza sağlıklı bir alternatif sunuyor. Yoğurt ve muhallebi lezzetlerini buluşturan bu tarif, özellikle sütlü tatlı sevenlerin favorisi olmaya aday. İşte, evinizde rahatlıkla deneyebileceğiniz, pratik ve hafif yoğurtlu muhallebi tatlısının enfes lezzeti...
MALZEMELER
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
1 paket vanilin
Üzeri İçin:
Taze meyve dilimleri (çilek, muz, şeftali gibi)
Ceviz veya fındık içi
Tarçın
YAPILIŞI
Süt bir tencereye alınır. İçine toz şeker ve irmik eklenip karıştırılır.
Ocağın üzerinde orta ateşte karışım kaynamaya başlayana kadar karıştırarak pişirilir.
Kaynamaya başladıktan sonra altı kısılır ve karışım göz göz olup koyu bir kıvam alana kadar ara sıra karıştırarak pişirilir.
Ocaktan alınan muhallebi biraz ılıyınca içine yoğurt eklenir.
İsteğe bağlı olarak içine vanilin eklenebilir.
Muhallebi kaselere paylaştırılır.
Üzerine taze meyve dilimleri, ceviz veya fındık içi serpiştirilir.
En Çok Okunan Haberler
- Rus basını yazdı: Esad ailesini Rusya'da neler bekliyor?
- Yeni Ortadoğu projesi eşbaşkanı
- Esad'a ikinci darbe
- İmamoğlu'ndan Erdoğan'a sert çıkış!
- ‘Yumurtacı müdire’ soruşturması
- Çanakkale'de korkutan deprem!
- Naci Görür'den korkutan uyarı
- Türkiye'nin 'konumu' hakkında açıklama
- Kurum, şişeyi elinin tersiyle fırlattı
- 6 asker şehit olmuştu