Beş çayında keyfinizi katlayacak: Kupta muhallebili bisküvi tatlısı tarifi

Beş çayında keyfinizi katlayacak: Kupta muhallebili bisküvi tatlısı tarifi

15.05.2025 15:24:00
Güncellenme:
Haber Merkezi
Takip Et:
Beş çayında keyfinizi katlayacak: Kupta muhallebili bisküvi tatlısı tarifi

Tatlı krizlerine ya da beş çayına pratik bir çözüm arıyorsanız, sadece 15 dakikada hazırlanan bu fırınsız tarif tam size göre.

Kek yapmak istemediğiniz ama çayın yanına tatlı bir şeyler aradığınız o saatlerde devreye giren en kurtarıcı tariflerden biriyle geldik: kupta muhallebili bisküvili tatlı.

KUPTA MUHALLEBİLİ BİSKÜVİ TATLISI

Malzemeler 

  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday)
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket petibör bisküvi
  • Üzeri için: Tarçın, Hindistan cevizi, kakao, meyve dilimleri (isteğe bağlı) TARİFİ

Yapılış

Muhallebiyi pişirin

  • Tencereye süt, un, nişasta ve şekeri ekleyin.
  • Karıştırarak orta ateşte kaynayana kadar pişirin.
  • Kaynadıktan sonra ocağı kısın ve 2 dakika daha karıştırarak pişirin.
  • Ocaktan aldıktan sonra vanilin ve tereyağını ekleyin, pürüzsüz olana kadar çırpın.

Bisküvileri hazırlayın

  • Petibör bisküvileri rondodan geçirin ya da elinizle ufalayın.
  • Dilerseniz içine biraz ceviz de ekleyebilirsiniz.
  • Tatlıyı kat kat oluşturun
  • Kupların tabanına önce bisküvi serpin.
  • Üzerine sıcak muhallebiden bir kepçe dökün.
  • Tekrar bisküvi ve tekrar muhallebi şeklinde kat çıkın.
  • En üst katı dilediğiniz gibi süsleyin.

Soğutun ve servis edin

  • Tatlıları oda sıcaklığında biraz dinlendirdikten sonra buzdolabına alın.
  • En az 2 saat soğuttuktan sonra çay saatinde servis edin.