Altın sarısı kızaran çıtır hamurun içinde yumuşacık midyeler, yanında gelen özel tarator sosuyla adeta bir şölen sunar. Dışarıda yemeye alışık olduğumuz bu lezzeti, doğru püf noktalarıyla evde de kolayca hazırlayabilirsiniz. Peki, çıtır kaplamasıyla damak çatlatan bu enfes lezzet nasıl yapılır? İşte, nefis midye tava tarifi...

MİDYE TAVA TARİFİ
Malzemeler
500 gram temizlenmiş midye içi
1 su bardağı un
1 su bardağı mısır unu
1 şişe maden suyu (soğuk)
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için ayçiçek yağı
Tarator sos için:
1 su bardağı ceviz içi
2 diş sarımsak
1 dilim bayat ekmek içi
1 çay bardağı sirke
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
MİDYE TAVA YAPILIŞI
Un, mısır unu, tuz ve maden suyunu karıştırarak akışkan kıvamlı bir hamur elde edin.
Temizlenmiş midye içlerini hazırladığınız karışıma batırın.
Derin bir tavada yağı ısıtın.
Midyeleri kızgın yağa atarak altın sarısı olana kadar kızartın.
Ceviz, sarımsak, ekmek içi, sirke, tuz ve zeytinyağını rondodan geçirerek pürüzsüz bir sos elde edin.
Kızaran midyeleri yağını süzdürerek çıkarın ve yanında tarator sosla servis edin.
Afiyet olsun!