İtalya’nın kahvaltı klasiği: Frittata

İtalya’nın kahvaltı klasiği: Frittata

10.09.2025 10:59:00
Güncellenme:
Haber Merkezi
Takip Et:
İtalya’nın kahvaltı klasiği: Frittata

İtalya mutfağının kahvaltı ve brunch sofralarının vazgeçilmezlerinden biri olan Frittata, sebzeler, peynir ve yumurtayla hazırlanan pratik bir lezzet. Omlet ve börek arasında bir tat sunan Frittata, doyuruculuğu sayesinde tek başına öğün olarak tüketilebiliyor. Türk mutfağındaki menemene benzeyen bu tarif, Avrupa’da farklı varyasyonlarıyla öne çıkıyor.

İtalyan mutfağı denildiğinde akla makarna ve pizzalar gelse de kahvaltı kültüründe de özgün lezzetler bulunuyor. Frittata, 16. yüzyıldan bu yana sofralarda yer alan geleneksel bir kahvaltı yemeği. Sebzeler, et ürünleri ya da peynirlerle zenginleştirilerek hazırlanan bu tarif, özellikle hafta sonu kahvaltılarında tercih ediliyor.

FRITTATA TARİFİ

Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 1 adet patates (haşlanmış, küp doğranmış)
  • 1 küçük kabak (doğranmış)
  • 1 avuç ıspanak
  • 1 küçük soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı rendelenmiş mozzarella
  • Tuz, karabiber

Yapılışı

  1. Zeytinyağında soğanı ve sebzeleri soteleyin.
  2. Çırpılmış yumurtaları sebzelerin üzerine ekleyin, tuz ve baharatlarla tatlandırın.
  3. Kısık ateşte birkaç dakika pişirin, üzerine peyniri serpin.
  4. Tavayı önceden ısıtılmış 180 derece fırına alıp 10 dakika pişirin.
  5. Dilimleyerek sıcak servis edin.