Alaca çorbası özellikle kış aylarında lezzeti ve kokusuyla vücudunuzun direnç sağlamasını ve adeta doğal antibiyotik görevi görmesini sağlar. İşte, Alaca Çorbası Tarifi...
ALACA ÇORBASI TARİFİ
Malzemeler
- 1 su bardağı aşurelik buğday
- Yarım su bardağı yeşil mercimek
- 1 orta boy soğan
- 2 kuru kırmızı biber veya 2 taze kırmızı biber
- Yarım su bardağı nohut
Üzeri için;
- Zeytinyağı
- Tarhun( bir çeşit baharat) veya nane
- 1 yemek kaşığı toz biber
Yapılış
- Öncelikle kuru biberler sıcak suda ıslatılır
- Buğdayı derince tencerenin içerisine alarak üzerini geçecek şekilde su eklenir ve suyunu çekip pişene kadar haşlanır.
- Diğer yandan farklı tencerede yeşil mercimek çok pişirmeden haşlanır.
- Süre sonunda pişen buğdayların üzerine alarak çorbaya 1 litre sıcak su eklenir. (et suyu, tavuk suyu veya tavuk bülyon eklenebilir)
- Diğer yandan ince ince kıydığımız soğanları eklenir.
- Ufak ufak doğranan biberleri ve tuzu ekleyerek 20- 25 dakika pişirilir.
- Katıysa su eklenir.
- Üzeri için kızartılan yağa pul biber ve nane ekleyerek üzerine gezdirilir afiyet olsun.