Kışın şifa dolu lezzeti: Kabak tatlısı nasıl yapılır?
Kış aylarının sevilen lezzetlerinden biri olan kabak tatlısı şifa dolu bir tatlı. İşte püf noktalarıyla birlikte kabak tatlısı tarifi... Kabak tatlısı nasıl yapılır?
Kabak tatlısı, kış aylarında sıkça tercih edilen lezzetli ve sağlıklı bir tatlıdır. İşte basit bir kabak tatlısı tarifi:
MALZEMELER
4 su bardağı rendelenmiş kabak
1 su bardağı şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi (isteğe bağlı)
1 su bardağı su
Yarım su bardağı irmik
1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
Yarım limon suyu
Tarçın (isteğe bağlı)
YAPILIŞI
Rendelenmiş kabakları geniş bir tencereye alın.
Üzerine suyu ekleyin ve kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Bu sırada sık sık karıştırarak suyunu çekmesini sağlayın.
Kabaklar yumuşadıktan sonra üzerine şekeri ilave edin. Şeker eriyene kadar karıştırarak pişirmeye devam edin.
Şeker eridikten sonra yarım su bardağı irmiği ekleyin ve karıştırarak kısık ateşte pişirmeye devam edin.
Tereyağını veya margarini ekleyin ve karıştırarak tatlının üzerine gezdirin.
Yarım limonun suyunu sıkarak kabak tatlısına ekleyin. Limon suyu, tatlıya ferahlık katacaktır.
Eğer isterseniz ceviz içini de ekleyebilirsiniz. Ceviz, tatlıya kıvam ve lezzet katacaktır.
Karışım iyice koyu bir kıvam alana kadar pişirmeye devam edin. Ardından ocaktan alın.
Sıcakken servis yapabilir veya soğuduktan sonra buzdolabında dinlendirebilirsiniz.
Servis öncesi üzerine tarçın serpip servis edebilirsiniz.
En Çok Okunan Haberler
- Colani'den İsrail hakkında ilk açıklama
- Emekliye iyi haber yok!
- Devrim Muhafızları'ndan Suriye çıkışı
- Adnan Kale'nin ölümüne ilişkin peş peşe açıklamalar!
- İngiliz gazetesinden Esad iddiası
- 'Seküler müdür kalmadı'
- 'Kayyuma değil, halka bütçe'
- Üniversite öğrencisi, trafikte öldürüldü
- Ankaralı Turgut hayatını kaybetti!
- İkinci elde 'Suriyeli' hareketliliği