Kore mutfağının vazgeçilmezi: Püf noktalarıyla Huraideu Chicken tarifi...
Kore mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Huraideu Chicken Masterchef Allstar yarışmacıları tarafından yapıldı. İşte bu eşsiz lezzetin tarifi...
Kore mutfağı, lezzetli ve özgün tatlarıyla dünya genelinde büyük bir hayran kitlesine sahiptir. Bu lezzetlerin başında gelen Huraideu Chicken, yani Kore Usulü Kızarmış Tavuk, çıtır çıtır dış kabuğu ve yumuşacık içiyle bilinir. İşte evinizde deneyebileceğiniz Huraideu Chicken tarifi ve püf noktaları...
MALZEMELER
1 kg tavuk kanat veya but
2 su bardağı mısır nişastası
2 su bardağı un
1 çay bardağı pilavlık un
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için sıvı yağ
YAPILIŞI
Tavuk parçaları iyice yıkanır ve suyu süzülür.
Bir kaba alınan tavukların üzerine tuz ve karabiber ekleyip karıştırılır. Tavuklar iyice ovulur.
Ayrı bir kapta nişasta, un, pilavlık un ve suyu karıştırarak pürüzsüz bir sos elde edilir.
Tavuk parçaları hazırlanan sostan geçirilir.
Geniş bir tavaya sıvı yağ eklenir ve iyice kızdırılır.
Tavuklar soslu karışımdan alınarak kızgın yağa eklenir. Altın rengi alana kadar kızartılır.
Kızaran tavuklar kağıt havlu serili bir tabağa alınarak fazla yağı süzdürülür.
PÜF NOKTALARI
Tavukları kızartmadan önce üzerlerine bir miktar susam serpiştirmek, ekstra bir lezzet katmanı oluşturabilir.
Sos karışımında su miktarını kontrol ederek karışımın kıvamını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
Tavukları kızartırken yağın yeterince sıcak olduğundan emin olun, bu çıtır kabuk için önemlidir.
En Çok Okunan Haberler
- Korgeneral Pekin'den çarpıcı yorum
- Köfteci Yusuf'tan gıda skandalı sonrası yeni hamle
- Petlas Yönetim Kurulu Üyesi Özcan, uçakta olay çıkardı
- Komutanları olumsuz görüş vermedi, görevlerinden oldu
- Colani’nin arabası
- '100 yılda bir görülebilecek akımın başlangıcındayız'
- 148 bin metrekarelik alan daha!
- Milletvekilleri Genel Kurulu terk etti!
- Erdoğan'dan Suriyeliler açıklaması
- 'Bıyık altından gülüyorsunuz'