Dışarıda yediğiniz o enfes beyti kebabını evde, hem pratik hem de lezzetli bir şekilde yapmak mümkün! Yoğurt ve sosla taçlanan bu özel tarif, özellikle misafir sofralarına çok yakışıyor. Ev yapımı pratik beyti tarifiyle kebapçı lezzetini dakikalar içinde kendi mutfağınızda hazırlayabilirsiniz. Peki, lokanta lezzetini sofralarınıza taşıyan bu yemek nasıl yapılır? İşte, enfes ev yapımı pratik beyti tarifi...
EV YAPIMI PRATİK BEYTİ TARİFİ
Köftesi için:
400 gram dana kıyma
1 küçük soğan (rendelenmiş)
2 diş sarımsak (ezilmiş)
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı galeta unu (veya ekmek içi)
1 adet yumurta
Diğer malzemeler:
4 adet lavaş veya yufka
1 su bardağı yoğurt (sarımsaklı)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı su
Üzerine rendelenmiş soğan, sarımsak, yumurta, galeta unu ve baharatları ekleyip yoğurun.
Kıvam aldıktan sonra kısa süre buzdolabında dinlendirin.
Hazırladığınız harçtan uzun ince köfteler yapın ve az yağlı tavada önlü arkalı güzelce pişirin.
Pişen köfteleri lavaş veya yufkaların ortasına koyarak sıkı şekilde sarın.
Dilerseniz rulo haline getirdiğiniz lavaşları fırında 5 dakika kadar ısıtabilirsiniz.
Küçük bir tavada tereyağını eritin.
İçine salçayı ekleyin, biraz kavurduktan sonra suyu ilave edin ve birkaç dakika kaynatın.
Lavaşları dilimleyip servis tabağına dizin.
Üzerine sarımsaklı yoğurt ve hazırladığınız salçalı tereyağlı sosu gezdirin.
Yanına közlenmiş biber ve domatesle sunum yapabilirsiniz.
Afiyet olsun!
EV YAPIMI PRATİK BEYTİ TARİFİ
Malzemeler
Köftesi için:400 gram dana kıyma
1 küçük soğan (rendelenmiş)
2 diş sarımsak (ezilmiş)
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı galeta unu (veya ekmek içi)
1 adet yumurta
Diğer malzemeler:
4 adet lavaş veya yufka
1 su bardağı yoğurt (sarımsaklı)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı su
EV YAPIMI PRATİK BEYTİ YAPILIŞI
Kıymayı geniş bir kaba alın.Üzerine rendelenmiş soğan, sarımsak, yumurta, galeta unu ve baharatları ekleyip yoğurun.
Kıvam aldıktan sonra kısa süre buzdolabında dinlendirin.
Hazırladığınız harçtan uzun ince köfteler yapın ve az yağlı tavada önlü arkalı güzelce pişirin.
Pişen köfteleri lavaş veya yufkaların ortasına koyarak sıkı şekilde sarın.
Dilerseniz rulo haline getirdiğiniz lavaşları fırında 5 dakika kadar ısıtabilirsiniz.
Küçük bir tavada tereyağını eritin.
İçine salçayı ekleyin, biraz kavurduktan sonra suyu ilave edin ve birkaç dakika kaynatın.
Lavaşları dilimleyip servis tabağına dizin.
Üzerine sarımsaklı yoğurt ve hazırladığınız salçalı tereyağlı sosu gezdirin.
Yanına közlenmiş biber ve domatesle sunum yapabilirsiniz.
Afiyet olsun!