Mantarlı enfes penne makarna... Akşam yemeklerine pratik alternatif!
Enfes penne makarna ile akşam sevdiklerinize hoş bir yemek hazırlayabilirsiniz. İşte herkes tarafından sevilerek tüketilen enfes soslu penne makarna tarifi...
İtalyan mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan penne makarna, hem pratikliği hem de muhteşem tadıyla sofralarınızın baş tacı olacak. İster hızlı bir akşam yemeği, ister özel misafirlerinize hazırlayabileceğiniz bu tarifle, mutfağınızda harikalar yaratabilirsiniz. Makarnanın kendine has dokusuyla birleşen enfes soslar, her lokmada damaklarda unutulmaz bir lezzet şöleni sunacak. İşte, adım adım kolayca hazırlayabileceğiniz nefis penne makarna tarifi!
MALZEMELER
1 paket penne makarna
1,5 litre su
1 tatlı kaşığı tuz
Kremalı Mantar Sosu için
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
300 gram mantar
2 su bardağı krema (2 paket)
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
2 avuç fesleğen
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı su (makarna haşladığınız suyu da kullanabilirsiniz)
Servisi için
4 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
YAPILIŞI
Büyük bir tencereye 1,5 litre su ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyin. Su kaynadıktan sonra penne makarnayı ekleyin ve al dente kıvamına gelene kadar, paket üzerindeki talimatlara uygun şekilde haşlayın.
Haşlanan makarnayı süzün ve kenara alın. (Makarna suyundan 1 su bardağı ayırmayı unutmayın.)
Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. İnce doğranmış sarımsakları ekleyin ve hafifçe kavurun.
Sarımsaklar pembeleştikten sonra tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
Dilimlenmiş mantarları ekleyin ve mantarlar suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun.
Mantarlar pişince kremayı ekleyin ve karıştırarak kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başladığında, taze çekilmiş karabiberi, tuzu ve ince doğranmış fesleğeni ekleyin. Karıştırarak birkaç dakika daha pişirin.
Kıvamını ayarlamak için ayırdığınız makarna suyundan 1 su bardağını ekleyin ve karıştırın.
Haşlanmış penne makarnayı kremalı mantar sosunun içine ekleyin ve iyice karıştırarak sosun makarnalara eşit şekilde yayılmasını sağlayın.
Makarnayı birkaç dakika daha sosla birlikte pişirin.
Makarnayı servis tabaklarına alın ve üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serpiştirerek servis yapın.
En Çok Okunan Haberler
- Son anket: AKP eridi, fark kapanıyor
- Adliyede silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var!
- Ayşenur Arslan’ın Colani ile ilişkisi
- Serdar Ortaç: 'Ölmek istiyorum'
- Hatay’da yaşayan Alevi yurttaşlar kaygılı
- NATO Genel Sekreteri'nden tedirgin eden açıklama
- Türkiye'den Şam Büyükelçiliği'ne atama!
- Köfteci Yusuf'tan gıda skandalı sonrası yeni hamle
- İBB'den 'Pınar Aydınlar' açıklaması: Tasvip etmiyoruz
- İmamoğlu'ndan 'Suriyeliler' açıklaması