Nefis pesto soslu makarna tarifi...
İtalyan mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan pesto soslu makarna, taze fesleğenin baskın aroması ve zeytinyağının hafifliğiyle damakları şenlendiriyor. Bu tarifte, taze fesleğen yaprakları, rendelenmiş parmesan peyniri, çam fıstığı veya ceviz içi ve sarımsak bir araya gelerek yoğun bir lezzet sunuyor.
Pesto soslu makarna, İtalyan mutfağının sevilen ve hızlıca hazırlanabilen lezzetli bir tarifidir. Taze fesleğen yapraklarının nefis aromasıyla zenginleştirilen bu sos, rendelenmiş parmesan peyniri ve çam fıstığı ile buluşarak makarnaya benzersiz bir tat katıyor. Kolayca hazırlanabilen bu yemek, hem günlük sofralarınıza renk katacak hem de misafirlerinizi etkileyecek bir seçenek sunuyor.
Malzemeler
Pesto Sos:
- 2 su bardağı taze fesleğen yaprakları
- 1/2 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
- 1/4 su bardağı çam fıstığı veya ceviz içi
- 2 diş sarımsak
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- Tuz ve karabiber
Makarna:
- 350 gram makarna (spagetti, fettucine veya linguine gibi uzun makarna çeşitleri tercih edilebilir)
- Tuz (makarna suyu için
Üzeri İçin:
- Rendelenmiş parmesan peyniri
- Taze fesleğen yaprakları
- Çam fıstığı veya ceviz içi (isteğe bağlı)
Hazırlık
Öncelikle pesto sosu hazırlayın. Bunun için taze fesleğen yaprakları, rendelenmiş parmesan peyniri, çam fıstığı veya ceviz içi ve sarımsakları bir blender veya mutfak robotunda pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekin.
Blenderın veya mutfak robotunun motorunu çalışırken, zeytinyağını yavaşça ekleyerek karışımı birleştirin. İstenilen kıvama gelene kadar daha fazla yağ ekleyebilirsiniz. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Makarnayı büyük bir tencerede tuzlu kaynar suyun içinde paketin üzerinde belirtilen süre kadar haşlayın. Makarna al dente (hafif diri) olacak şekilde pişirin. Pişirme suyunu dökmeyin, çünkü pesto sosunun kıvamını ayarlamak için kullanabilirsiniz.
Haşlanmış makarnayı süzün ancak biraz makarna suyunu saklayın.
Tenceredeki makarnayı tekrar alın ve hazırladığınız pesto sosuyla karıştırın. Eğer sos biraz koyu gelirse, sakladığınız makarna suyunu azar azar ekleyerek istediğiniz kıvama getirebilirsiniz.
Servis yapmadan önce üzerine rendelenmiş parmesan peyniri, taze fesleğen yaprakları ve isteğe bağlı olarak çam fıstığı veya ceviz içi serpiştirin.
Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
Afiyet olsun!
En Çok Okunan Haberler
- Suriyeliler memleketine gidiyor
- Marmaray'da seferler durduruldu!
- İlber Ortaylı canlı yayını terk etti!
- Yaş sınırlaması Meclis’te
- ATM'lerde 20 gün sonra yeni dönem başlıyor
- İBB, Bilal Erdoğan dönemindeki taşınmazları geri aldı
- Erdoğan'dan flaş 'Suriyeliler' açıklaması
- Lütfü Savaş CHP'den ihraç edildi
- Suriye’de şeriatın sesleri!
- 'Onun ne olduğunu iyi biliyoruz'