Az malzemeyle yapılan, şekersiz alternatiflere göre çok daha tatmin edici ama yine de hafif bir tatlı olan bu tarif, özellikle akşamüstü çaylarının yeni gözdesi olabilir.

TAVADA SÜTLÜ İRMİK TATLISI TARİFİ
MALZEMELER
- 1 litre süt
- 1 su bardağı irmik
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilin
- Hindistan cevizi, fıstık veya tarçın
YAPILIŞI
- Karıştırarak pişirin: Geniş bir tavaya süt, irmik ve şekeri alın. Orta ateşte karıştırarak koyulaşana kadar pişirin (yaklaşık 8 dakika).
- Tatlandırın: Ocaktan almadan hemen önce tereyağı ve vanilini ekleyin, isteğe bağlı olarak portakal kabuğu rendesini de ilave edin. 1-2 dakika daha karıştırıp ocaktan alın.
- Tavaya yayarak soğutun: Hazırladığınız karışımı hafifçe yağlanmış düz bir tavaya dökün ve spatula yardımıyla bastırarak düzleyin. Oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
- Buzdolabında dinlendirin: Soğuyan tatlıyı 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin. Sonrasında dilimleyip üzerine Hindistan cevizi ya da ceviz-fıstık serpebilirsiniz.