" Onlar hepimizi zenginleştiriyor"

Almanya Başbakanı Angela Merkel, başta Türk, Arap ve Afrikalılar olmak üzere göçmenleri sıkça eleştiren Almanya Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Thilo Sarrazin'i sert dille eleştirdi.

Yayınlanma: 12.06.2010 - 11:37
Abone Ol google-news

Almanya Başbakanı Angela Merkel, yarın yayımlanacak "Bild am Sonntag" gazetesine yaptığı açıklamada, Thilo Sarrazin'in söylemlerini konusunda, "Bu tür basit toplu yargılamalar aptalca ve bize yardımcı olmuyor" dedi.

Göçmen gençlerin eğitim durumunun düzeltilmesi, bunun için de Almanca öğrenilmesi gerektiğinin doğru olduğunu ifade eden Merkel, "Ancak eğer bunu teşvik eder ve istersek, o zaman bize gelen ve ülkemizde yaşamak isteyen insanların geniş imkanları olmalı. Onlar hepimizi zenginleştiriyor" şeklinde konuştu.

Yaptığı çoğu açıklamada, başta Türk, Arap ve Afrikalı olmak üzere göçmenleri eleştiren Sarrazin, son olarak Darmstadt kentindeki bir toplantıda, eğitimsiz göçmenlerin Almanya'daki eğitim seviyesini düşüreceği endişesini dile getirerek, "Doğal yollardan gittikçe daha aptal hale geliyoruz" şeklinde konuşmuştu.
 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler