10. Ulaştırma şurası İstanbul'da yapılacak

Türkiye'nin 2023 yılı ulaştırma politikalarının belirleneceği 10. Ulaştırma Şurası, 27 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında İstanbul'da yapılacak.

Yayınlanma: 23.09.2009 - 07:22
Abone Ol google-news

İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek ve uluslararası nitelikte olacak 10. Ulaştırma Şurası'na, Bosna Hersek Başbakanı Mustafa Mujezinoviç'in yanı sıra 21 ülkenin ulaştırma bakanı katılacak. Şuraya ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da katılması bekleniyor.

Şuraya, aralarında Almanya, Belçika, Fransa ve İngiltere'nin de bulunduğu 24 ülkeden 108'i yabancı olmak üzere 350 konuşmacı katılacak. 

Şura için İstanbul'a gelecek konuk ulaştırma bakanları şöyle:
''Zia Arzuman Mamedov (Azerbaycan), Bozo Ljubıc (Bosna Hersek), Petar Moutafchiev (Bulgaristan), Bozidar Almeta (Hırvatistan), Lars Barfoed (Danimarka), Zurab Pololikafhdili (Gürcistan), Amir Abdulcabbar Ismail (Irak), Jong Hwan Chung (Kore), Mohammed Ali Ziydan (Libya), Cezary Grabarczyk (Polonya), Radu Berceanu (Romanya), Jobarah Al-Suraisry (Suudi Arabistan), Yarob S. Badr (Suriye), Yosyp Vinskiy (Ukrayna), Anthony Albanese (Avustralya), Mile Janakieski (Makedonya), Kristjan Moller (İzlanda), Eligijus Masiulis (Litvanya), Monsieur Karim Ghellab (Fas), Kamal Nath (Hindistan) ve Mohamed Abdi Mohamed Gandi (Somali).''

 

Hedef 2023

Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023 yılı ulaştırma politikalarının belirleneceği şuranın başlığı ''Hedef 2023'' olarak belirlendi. Şurada, ulaşım ve haberleşme sektörlerinin geleceği, sektörde yaşanan problemler, misyon, vizyon ve hedefler masaya yatırılacak ve 2023 yılının stratejik planı ve yol haritası belirlenecek. Şura çalışmaları sonunda ''Hedef 2023'' dokümanı hazırlanacak.

Karayolu, havayolu, demiryolu ve deniz yolu ulaşımının üst yapı ve alt yapılarının geliştirilmesine yönelik panellerin düzenleneceği şurada, ''Kent İçi Ulaşım'', ''Haberleşme'', ''Lojistik'', ''Çevre'', ''Finansman'', ''Ulaşımda Engelliler ve Özürlüler'' ve ''Boru Hatları'' başlıklarıyla oturumlar da yapılacak.

Amerikalı fütürist (gelecek bilimcisi) Prof. Dr. Stan Davis, şuranın ''anahtar konuşmasını'' yapacak.

Davis, daha önce, Eczacıbaşı Topluluğu tarafından düzenlenen ''Eczacıbaşı'nda Yaratıcı ve Yenilikçi Buluşmalar Günü'' toplantısında konuşmak için Türkiye'ye gelmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler