11 BDP'li tutuklandı

Hakkari'de PKK'nin şehir yapılanması KCK'ye yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan 11 BDP'li, "Terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Yayınlanma: 13.06.2010 - 08:18
Abone Ol google-news

Hakkari'de 9 Haziran'da PKK'nin şehir yapılanması KCK'ye yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan ve aralarında BDP Genel Merkez çalışanları, BDP İl Eşbaşkanları M. Sıddık Akış ve Berivan Akboğa ile DİHA muhabiri Hamdiye Çiftçi'nin de bulunduğu 11 kişi sabah saatlerine kadar sorgulandılar. 11 kişi, ifadelerin ardından "Terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla çıkarıldıkları Hakkari Sulh Ceza Mahkemesi'nce tutuklandı.

 

Hakkari'de polise taşlı saldırı

Hakkari'de terör örgütü PKK'nin şehir yapılanması KCK'ye yönelik operasyonu protesto eden grup, polise taşla saldırdı.

Hakkari kent merkezi Pehlivan, Bağlar ve Keklikpınar mahallelerinde bir araya gelen, çoğunluğunu çocukların oluşturduğu grup, kent merkezinde düzenlenen KCK operasyonunu bahane ederek yürüyüş yapmak istedi.

Polisin uyarılarına taş atılarak karşılık verilmesi üzerine güvenlik güçleri gruba biber gazı ve basınçlı suyla müdahale etti.

Ara sokaklara kaçan göstericilerden C.A'nın yaralandığı, Hakkari Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı bildirildi.

Yollara barikat kurarak ateş yakan göstericiler eylemlerini sürdürüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler