14 Ağustos tedirginliği

FETÖ'ye ait sosyal medya hesaplarında 14 Ağustos'ta ikinci bir darbe girişimi olacağına dair açıklamalar tedirginlik yarattı. Hükümet, "Bunların 'biz vazgeçtik' demesini beklemek saflık olur" diyerek, tüm önlemlerin alınacağı açıklaması yaptı.

Yayınlanma: 13.08.2016 - 23:00
Abone Ol google-news

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Fethullah Gülen Cemaati’ne ait sosyal medya hesaplarında 14 Ağustos’ta ikinci bir darbe girişimi olacağına dair açıklamalar yapıldı. Bu açıklamaların üzerine ülke genelinde tedirgin bir bekleyiş sürerken siyasilerde ikinci darbe korkusu oluştu. Darbe girişimi sonrasında kapatılan Mevlana Üniversitesi, Twitter’dan ‘14 Ağustos’ta görüşürüz’ paylaşımı yaptı. Mevlana Üniversitesi’nin hesabından atılan tweetlerde Fethullah Gülen övülerek “Bizi mehdimizin gölgesinde buluşturacak. Elbet zafer bizimdir. 40 yıldır bin bir zahmetle ilmek ilmek örülen Hizmet hareketinin bir kendini bilmez tarafından yıkılacağını mı sanıyorsunuz. Bekleyin” ifadeleri kullanıldı. Fethullah Gülen cemaatine ait olduğu bilinen ve 485 bin takipçisi olan ‘Sosyal Pencere’ isimli hesaptan ‘kayyum atanan kurumların sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarla, Hizmet hareketinin zan altında” bırakılmaya çalışıldığı’ söylendi.

 

‘Kuluçka’ örneği

14 Ağustos ile ilgili ilk işaret Başbakanlık Uzmanı olarak görev yapan Akif Mustafa Koçyiğit adına açılan Twitter hesabından verilmişti. Twitter hesabından, “14.08.2016’da tekrar görüşmek dileğiyle, hoşçakalın” ifadeleri kullanılmıştı. Geçen günlerde video aracılığıyla açıklama yapan Gülen, ‘kuluçka’ örneği vererek, “Ne kadar ağır gelirse gelsin dişini sık ve sabret. Beklentilerin karşısında kuluçkada yumurtaların 20 gün çevrildiği gibi sabret” demişti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, oda ve borsa Başkanları ile bir araya geldiği İstişare toplantısında 14 Ağustos ile ilgili “Şimdi 14 Ağustos’u bekleyin diyorlar. Yedikleri her darbe onları daha da ifşa edecek. Milletimiz onların boylarının ölçüsünü aldı. Biz önlemlerimizi almaya mutlaka devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Ya kaset ya deprem

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 14 Ağustos’ta yapılabilecek iki ihtimal bulunduğunu, birincisinin yeni montaj kaset ve ses kayıtları olduğunu, ikincisinin de bu tarihte ABD desteğiyle Marmara’da büyük bir deprem planlandığını ileri sürdü.

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, 14 Ağustos’ta yeni bir girişim olacağı yolundaki iddialara ilişkin “Fethullah Gülen ve camiasının iddialarına itibar etmiyorum. 15 Temmuz’daki tehlike yine vardır, yine olacaktır” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler