15 Temmuz afişleri mahkemeye taşınıyor

Halkın Kurtuluş Partisi, SaraY'ın hazırlattığı 15 Temmuz afişlerine ilişkin, dövülen ve çaresiz şekilde bırakılan asker görüntüleri diyerek, Türk askerinin düşman askeri konumuna gösterildiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu

Yayınlanma: 15.07.2017 - 13:04
Abone Ol google-news

Saray'ın hazırlattığı Türkiye'nin dör bir yanına aslıan 15 Temmuz afişlerine ilişkin Halkın Kurtuluş Partisi suç duyurusunda bulundu. Dilekçede,Türk askerinin küçük düşürüldüğüne ve düşman askeri gibi gösterildiği öne sürüldü.

 

Halkın Kurtuluş Partisi, afişlerde dövülen ve çaresiz şekilde bırakılan asker görüntüleri olduğunu, Türk askerinin düşman askeri konumuna sokulduğunu savunarak suç duyurusunda bulundu. HKP dilekçesinde, TSK’nın korku ve tedirginlik içinde tasvir edildiğine dikkat çekerek, afişte kullanılan bir illüstrasyonda 1991 yılında Körfez Savaşı sırasında çekilen ağlayan ABD’li bir askerin suretinin Türk Askeri yerine konulmasını eleştirdi.

 Erdoğan başta olmak üzere bütün sorumluların cezalandırılmasını istediler

HKP, Ankara’da verdiği dilekçeyle, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bu afişleri basan ve geniş olarak yayımlanmasını sağlayan kişilerin devletin kurum ve organlarını aşağılama ve halkı askerlikten soğutma suçlarından yargılanmasını istedi.

"15 Temmuz'un gerçek sorumluları bulunsun" 

Ayrıca 2006 yılında başlayan Ergenekon ve Balyoz davaları sürecinde de yargı organları aracılığıyla Türk Silahlı Kuvvetlerine karşı operasyonlar yapıldığı vurgulanarak, 15 Temmuz 2016 olaylarının ardından da, kalkışmanın gerçek sorumlularının bulunması yerine, aşağılanmış işkence edilmiş askerlerin görüntülerinin servis edildiği ifade edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler