20 bin geçici personel için belirsizlik sürüyor
Kamudaki 20 bin geçici personel, 3 aya yakın bir süredir yeni statüye geçmeyi bekliyor. Bazı il özel idarelerinde taşeron işçilerinin başvuruları da reddediliyor.
Hükümet, geçen Aralık ayında çıkarılan kanun hükmünde kararnamede (KHK) verilen sürenin dolmasına az bir süre kalmasına karşın kamudaki yaklaşık 20 bin geçici personeli, hâlâ sözleşmeli personel statüsüne geçirmedi. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, yeni unvanlarının ne olacağı, ne kadar maaş ödeneceği belirsiz olan 20 bin geçici personelin, “endişe ve kaygı” içinde beklediklerine dikkat çekti. Taşeron işçilerin kadroya geçişlerinde de sorunlar devam ediyor. Karaman İl Özel İdaresi’ndeki 143 taşeron işçinin başvurusu reddedildi. “Ekmeğimiz için çalışıyoruz” diyen işçiler karara tepki gösterdi.
Endişe çok
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, bu konuda Devlet Personel Başkanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın çalışma yaptığını bu çalışmanın Maliye Bakanlığı’na gittiğini ancak sonuç çıkmadığını söyledi. Koncuk, şöyle devam etti:
“Bu personel eğitim durumlarına göre mi kadrolara geçirilecek ? Geçmişteki unvanlarına göre mi kadroya geçirilecek ? Maaş durumları ne olacak ? Unvan konusu çok önemli. Daha önce teknik personel olanlar vardı. Şimdi bunlar teknik kadroya mı alınacak ? Üniversite mezunları büro memuru, diğerleri yardımcı hizmetlere alınacak deniliyor. İnsanlar ünvan almış, birikimleri var. Bu doğru olmaz. Ciddi kaygı var. Sabahtan akşama kadar çözülebilecek bir konu ancak hâlâ çözüm yok. Personel endişe içinde bekliyor.”
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ile görüştü. Görüşmede 4-C kapsamındaki geçici personelin sözleşmeli personel statüsüne geçirilmesi konusu ele alındı. Ziyarette bakan Sarıeroğlu’ndan geçiş süreci için daha fazla beklenilmemesi istendi. Bu arada kamudaki taşeron işçilerin kadroya geçişiyle ilgili sorunlar da devam ediyor. Belediyeler ile il özel idarelerindeki taşeron işçilerin de belediye ve il özel idarelerindeki şirketlere geçirilmeleri gerekiyordu. Ancak Karaman İl Özel İdaresi’nde çalışan 143 işçinin başvurusu reddedildi. Gazetemizi arayan işçiler, il özel idaresinde taşeronda şoför, operatör, aşçı olarak çalıştıklarını ancak başvurularının kabul edilmediğini söyledi.
En Çok Okunan Haberler
- Emekliye iyi haber yok!
- Dönmek isteyen gençler için şartını açıkladı
- Devrim Muhafızları'ndan Suriye çıkışı
- Adnan Kale'nin ölümüne ilişkin peş peşe açıklamalar!
- İngiliz gazetesinden Esad iddiası
- 'Seküler müdür kalmadı'
- ‘Kartlar bloke edilebilir’ uyarısı!
- CHP'nin ilçe başkanından açıklama!
- Üniversite öğrencisi, trafikte öldürüldü
- İkinci elde 'Suriyeli' hareketliliği