3 işçinin öldüğü kazada savcı 1 kişinin ölümü için ceza istedi

TEM Ümraniye mevkiinde yeni yıl sabahı Karayolları Genel Müdürlüğü'ne bağlı karla mücadele ekibinden 3 işçiye çarparak ölümlerine neden olan sürücünün yargılandığı davada Cumhuriyet Savcısı karar öncesi açıkladığı mütülaasında sanığın 3 kişinin değil 1 kişinin ölümüne neden olmaktan cezalandırılmasını istedi.

Yayınlanma: 06.09.2016 - 17:28
Abone Ol google-news

 

Olaydan sonra düzenlenen iddianamede sürücü Servet Bozkurt’un, "Bilinçli taksirle 1’den fazla kişiyi öldürme" suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması istenmişti.

Savcı’nın bugün açıkladığı mütalaada ise sürücünün "Bilinçli taksirle 1 kişinin ölümüne neden olma" suçunu işlediği belirtilerek 2 yıl 8 ay ile 9 yıl arasında hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

"ALKOLLÜ, KAR LASTİĞİ YOK, HIZLI..."

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın 2. duruşmasına tutuklu sanık Servet Bozkurt, ölenlerin yakınları ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada Mahkeme Başkanı, Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi’nin tarafların kusur incelemesine yönelik bilirkişi raporunun geldiğini belirtti. Raporda, yolun karlı sürücünün ise 1.71 promil alkollü olduğu ve kullandığı aracın kar lastiğinin bulunmadığı kaydedildi.

Kazadan sonra aracın hız ibresinin 140-150 arası bir noktada olduğu belirtilen raporda, otomobiliyle seyri sırasında yola gereken dikkati vermemesi, hızını yol durumuna göre ayarlamaması gibi nedenlerle olayda asli ve tek kusurlunun sürücü Servet Bozkurt olduğu, kazada ölenlerin ise kusurlarının olmadığı ifade edildi.

"BİLİNÇLİ TAKSİRLE ÖLÜME NEDEN OLMA" SUÇU

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını sunan Cumhuriyet Savcısı Mustafa Cevad Telli, sanığın alkollü bir şekilde yönetimindeki araçla olay yerinde bulunan kar küreme araçlarının bulunduğu yol kısmına çarparak aracın yanında çalışan 3 işçinin ölümüne sebebiyet verdiğini belirtti.

Savcı mütalaasında sanık Servet Bozkurt’un TCK’nın 85/1 ve 22/3 maddesinde düzenlenen "Bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne neden olma" suçundan 2 yıl 8 aydan 9 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasına karar verilmesini talep etti.

"İŞ VERENİME ALKOLLÜ OLDUĞUMU SÖYLEDİM"

Mütalaaya karşı beyanda bulunmak için söz alan sanık Bozkurt, "Böyle bir olay yaşadığım için üzgün ve pişmanım. Olay günü ilk müşterimi bıraktım hatta kar lastiğim olmadığı için tartıştık. İş verenime durumu belirttim, alkollü olduğumu da söyledim. ’İşi kaybetmek istemiyorsan bu işleri yapacaksın’ diye cevap verdi. Her ne kadar kazanın alkolden meydana geldiği düşünülmüşse de ben 65 kilometre yolu güvenli şekilde geldim. İşçilere çarpmamak için aracın bıçak kısmına çarptım. Bırakın bıçakları, kamyonların tekerleri dahi emniyet şeridinde değildi" diye savunma yaptı.

DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme heyeti sanığın tutukluk halinin devamına karar vererek, gelecek celseye kadar taraf avukatlarına mütaalaya karşı beyanda bulunmak için süre verdi. Duruşma ertelendi.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, yoğun kar yağışının yaşandığı 31 Aralık 2015’i 1 Ocak 2016’ya bağlayan sabahta 3 işçinin karla mücadele araçları ile tuzlama ve kar küreme çalışması yaptığı anlatıldı. 06.40 sıralarında işçiler Selahattin Karaman, Alican Gürkan ve Abdullah Ceylan’ın kar küreme araçlarını emniyet şeridine park edip mola verdiği belirtilen iddianamede, aracıyla 140-150 kilometre hızla giden Servet Bozkurt’un hem kar küreme araçlarına hem de 3 işçiye çarparak ölümüne sebebiyet verdiği ifade edildi. Sürücü Bozkurt’un kar lastiğinin bulunmadığı ve 1.71 promil alkollü olduğu belirtilen iddianamede "Bilinçli taksirle birden fazla kişiyi öldürme" suçunu işlediği belirtildi. Servet Bozkurt hakkında TCK’nın 85/2 ve 22/3. gereğince 3 yıldan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler