4 çocuktan 3'ü spor yapmıyor

Çocukluk Çağı Obezite Araştırması ön sonuçlarına göre, Türkiye'de 7-8 yaş grubundaki ilköğretim çağındaki her 4 çocuktan 3'ü hiç spor yapmıyor.

Yayınlanma: 03.12.2013 - 15:12
Abone Ol google-news

Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Milli Eğitim Bakanlığı ve Hacettepe Üniversitesi ile yürütülen "Çocukluk Çağı Obezite Araştırması (COSI-TR) Ön Sonuçları" açıklandı. Ülke genelinde 163'ü kentsel, 53'ü kırsalda olmak üzere toplam 216 okulda, 7-8 yaş grubundaki çocukları kapsayan araştırmada, 2 bin 541 kız öğrenciye ve 2 bin 560 erkek öğrenciye ulaşıldı. Boy, kilo, beslenme alışkanlığının incelendiği araştırmada çocukların uyku, fiziksel aktivite ve yaşam davranışlarına bakıldı. Toplam 4 bin 856 aile ile doldurulan görüşme formundan elde edilen verilere göre, ailelerin beyanları dikkate alındığında çocuklar günlük ortalama 9,5 saat uyuyor. Bunun, çocukların, uyuma sürelerinin istenilen düzeyde olduğunu gösterdiği vurgulandı. 

"Çocukların yüzde 74,2'si hiç spor yapmıyor"

Ayrıca bir hafta içinde spor yapma sıklığının da irdelendiği araştırmaya göre, ailelerin yüzde 74,2'si çocuklarının hiç spor yapmadığını belirtiyor. Elde edilen veriler, her dört çocuktan üçünün hiç spor yapmadığını ortaya koyuyor. Düzenli olarak haftada bir ve daha fazla spora gitme oranı ise yüzde 25,8 olarak gösteriliyor. Haftada 3 ve daha fazla spor yapma yüzdesi ise yüzde 4,7 olarak ifade ediliyor. Kentsel kesimde çocukların yüzde 28,9'u düzenli olarak spor yaparken, kırsal kesimde bu oran yüzde 8'lerde kalıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler