47. Kütüphane Haftası

Yayınlanma: 06.04.2011 - 08:07
Abone Ol google-news

Bu yıl, 27 Mart - 3 Nisan tarihleri arasında, yurdumuzda 47. Kütüphane Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Kitabın yazılmış ya da basılmış yaprakların bir araya getirilmesiyle oluşan bir bütün olduğunu biliyoruz. Kitaplarla ilgili geniş bilgileri kapsayan çalışmalara ise “kitap bilgisi” anlamına gelen bibliyografya diyoruz.

Kitap okumanın insanı yücelttiği bir gerçektir. Onun için birçok düşünür kitap üzerine önemli sözler söylemiştir. Birkaçını anımsamakta yarar var: “İyi bir kitap, bir hazineye benzer; sıkıntılı zamanlarda onun yerine geçer” (Haug), “Okulları olan ulusların geleceği vardır” (Bismark), “İyi kitaplar gerçek arkadaşlardır” (Bacon).

Yine okullarımızda çok yinelenen Seneca’nın şu sözü ne anlamlıdır değil mi: “Kitapsız yaşamak, kör, sağır, dilsiz yaşamaktır.” Heine’in “Kitapların yakıldığı yerde, insanları da yakarlar” sözü ise kitapla insanın eşdeğerde tutulduğunu göstermektedir. Bu sözleri çoğaltabiliriz. Hepsinin de kitap okumak üzerine övgüleri kapsadığı anlaşılıyor. Bunları düşünürken bir de basılmamış kitabın toplatılması gibi bir olayı yaşıyoruz ne yazık ki.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler