6 kişinin katiline müebbet hapis cezası

Eskişehir'in Tepebaşı İlçesine bağlı Muttalıp mahallesinde geçtiğimiz yıl Ramazan ayında aynı aileden 6 kişiyi öldürmek suçundan yargılanan 55 yaşındaki İhsan Doğu, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet, 4 müebbet hapis cezası verildi. Husumet nedeniyle 2,5 ay içerisinde, komşularından 6 kişiyi öldürdüğü belirlenen Doğu, ruhsatsız silah taşıma, konut dokunulmazlığının ihlali suçlarından da 35 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Yayınlanma: 18.10.2011 - 14:20
Abone Ol google-news

Eskişehir'de, aralarında husumet bulunan aynı aileden 6 kişiyi öldüren İhsan Doğu (55),   son kez hakim karşısına çıktı.2. Ağır ceza Mahkemesi’nde görülen davaya tutuklu sanık İhsan Doğu ve maktül yakınları katıldı.

Ankara Sincan Kapalı Cezaevi’nden duruşmaya getirilen sanık Doğu için, Savcı kapsamlı mütalaa verirken Mahkeme heyeti de taraflardan son savunmalarını istedi. Maktul avukatları sanığın işlediği her bir cinayet için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

Ardından söz alan sanık Doğu, bu zamana kadar mahkemede yaptığı savunmalarının arkasında olduğunu söyledi. Bu sırada maktul yakınları sanık Doğu’ya tepki gösterince mahkeme salonunda bir süre gerginlik yaşandı. Mahkeme başkanı maktul yakınlarını dışarıya çıkardı ve duruşmaya yeniden başlandı. Mahkeme heyeti, bir yıl süren davanın ardından kararını açıkladı. Mahkeme,  husumet nedeniyle 2.5 ay içerisinde, komşularından 6 kişiyi öldürdüğü belirlenen Doğu ‘nun  2’ si ağırlaştırılmış olmak üzere 6 kez müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.  Mahkeme ayrıca ruhsatsız silah taşıma, konut dokunulmazlığının ihlali suçlarından sanık Doğu’ya 35 yıl hapis cezası verdi.
Yaşananlardan dolayı pişman olduğunu belirten Zanlı Doğu, "Keşke bunlar olmasaydı. Bugünkü aklım olsaydı, evimi, mülkümü satar başka şehre gider. Bu cinayetleri işlemezdim" dedi. Verilen cezayı yerinde bulan maktul yakınları ise kararı mahkeme sonrası birbirlerine sarılarak kutladı.

Olay

Zanlı İhsan Doğu, Muttalip Beldesi Koyunlar Mahallesi´nde arazi anlaşmazlığı nedeniyle 25 Ağustos 2010 tarihinde, iftar vakti evlerini bastığı ve aralarında husumet bulunan Yusuf Toprak (64), eşi Fatma Toprak (60), oğlu Selahattin Toprak (39) ile yeğeni Zeynep Toprak´ı (48) pompalı tüfekle katletmişti. Zanlı daha sonra olaydan yaralı kurtulan Sadık Toprak´ı (35) 12 Kasım'da, Toprak ailesinin akrabaları Ziya Akın´ı da 17 Kasım'da öldürmüştü. Bayramda işlediği son cinayet sonrasında yakalanan İhsan D. tutuklanarak cezaevine konulmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler