60 sancak Ankara'da buluşacak

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 87. yıldönümü etkinlikleri nedeniyle törenler için TSK'nin tüm tugay ve alay sancakları Ankara'daki törene getirildi. 60 sancağın bir arada geçit yapacağı törenlere katılan asker sayısı geçen yıl 4 bin 512'den bu yıl 8 bin 881'e çıkarıldı.

Yayınlanma: 28.08.2009 - 10:34
Abone Ol google-news

Zafer Bayramı ile ilgili Hasan Tahsin Bilgi Merkezi'nde yapılan basın bilgilendirme toplantısını Genelkurmay Genel Sekreteri Tümgeneral Ferit Güler yaptı. İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak'ın da katıldığı toplantıda Zafer Bayramı'nın çoşkuyla kutlanması amacıyla yapılan ve yapılacak etkinlikler hakkında bilgi verildi.

Başta Ankara olmak üzere İzmir, Bursa, İstanbul, Eskişehir, Samsun ve Erzurum'da Genelkurmay'ın çeşitli stantlarının açıldığını açıklayan Tümgeneral Güler, afiş, pano, cd ve broşürlerle de özel bir tanıtım sürecinin yürütüldüğünü anlatı.

Ankara, İstanbul ve İzmir gibi illerde bulunan outlook TV'lerle gösterime giren 15'er saniyelik özel görüntülerinde hafta boyunca gösterildiğini belirten Tümgeneral Güler, 6 adet bandonun da çeşitli yerlerde konser verdiğini söyledi.

29 Ağustos günü sanatçı Kıraç'ın da bulunduğu ve bütün vatandaşların davetli olduğu bir konser verileceğini hatırlatan Tümgeneral Güler, bu yıl ilk defa TSK'de bulunan tüm alay ve tuğayları temsilen 60 sancağın 30 Ağustos günü yapılacak geçit töreninde yer alacağını söyledi.


9 bine yakın asker

Bu yıl ilk defa Kıbrıs'tan bir tabur, Komando taburu, Hava İndirme Taburu, Uzman Jandarmalar, Asteğmenlerin de törenlere katılacağı törenlerde geçen yıl 4 bin 512 olan asker sayısının 8 bin 881'e yükseltildiği ifade edildi. Genel Sekreter Tümgeneral Güler, ayrıca 1. Ordudan Leopar 2-A tipi tanklar ve tanker uçak ile 94 zırhlı aracın törenlere iştirak edeceğini bildirdi. Törenlerde geçtiğimiz yıl 20 olan helikopter sayısı 25'e, 27 olan uçak sayısı ise bu yıl 56'ya çıkarılırken, katılan tüm vatandaşlara "Güçlü ordu, güçlü Türkiye" sloganıyla hazırlanan broşür ve CD'nin dağıtılacağı açıklandı. Bu yıl ayrıca Muhafız Alayı'nın ilk defa Sıhhıye-Kızılay-Meclis arasında bir yürüyüş yapacağı da belirtildi.


Resepsiyonda özel

Bu yıl Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un Merkez Orduevi'nde vereceği resepsiyona da ilkler olacağını belirten Genel Sekreter Tümgeneral Güler, "Bu yıl ilk defa Ankara'daki emekli general ve amiraller, sanatçılar, işadamları, 50 çift vatandaş, subay ve astsubay öğrenciler de davet edildi" dedi. Bu arada protokole ilişkin soruları, "Geçen yıl uygulanan liste tekrar çağırıldı" diyen Tümgeneral Güler, DTP'li Milletvekillerinin yine resepsiyona çağırılmadığını da üstü örtülü açıklamış oldu.

Bu yıl resepsiyondaki ayrıca Atatürk'ün giydiği elbiselerden oluşan Faruk Saraç'ın Sarı Zeybek Defilesi'nin de resepsiyonda sergileneceği ifade edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler