71. Berlin Film Festivali pandemi nedeniyle çevrimiçi düzenlenecek

11-21 Şubat 2021 tarihleri arasında fiziksel olarak gerçekleşmesi planlanan 71. Berlin Film Festivali, pandemi sebebiyle çevrimiçi olarak düzenlenecek.

Yayınlanma: 17.12.2020 - 13:52
Abone Ol google-news

FilmLoverss’ın aktardığı habere göre, Cannes, Venedik, Toronto ve Sundance ile beraber dünyanın en önemli film festivalleri arasında yer alan Berlin Film Festivali, sinema sektöründe ve film festivallerinde cinsiyet eşitliğini sağlamak adına önemli bir adım atmış, oyuncu ödüllerindeki cinsiyet ayrımını kaldırmıştı.

Geçtiğimiz ağustos ayında festival yönetimi, cinsiyet ayrımı gözetmeyen oyunculuk kategorilerine ek olarak, 71. Berlin Film Festivali’nin 11- 21 Şubat 2021 tarihleri arasında fiziksel olarak gerçekleştirileceğini açıklamıştı. Hatta film sayısında azaltma, sinema salonlarının kapasitesinin yüzde 45-50 seviyelerine düşürülmesi, seanslar arasındaki boşlukların artması gibi birtakım önlemler alacağını belirtmişti.

Koronavirüs salgınında düzelme yaşanmaması ve Almanya’daki vaka sayılarının rekor sayılara yükselmiş olması festivalin geleceği konusunda yeni kararların alınmasına neden oldu.

Habere göre, 11-21 Şubat 2021 tarihlerinde fiziksel olarak gerçekleşmesi planlanan 71. Berlin Film Festivali, koronavirüs salgını nedeniyle çevrimiçi olarak düzenlenecek.

MART 2021'DE DİJİTAL ORTAMDA DÜZENLENECEK

Festival yönetimi, Mart 2021'in başlarında dijital formatta bir yarışma bölümü hazırlamak istiyor.

Haziran 2021'de ise fiziksel bir mini festival düzenlemeyi planlıyor. 2021 Avrupa Film Marketi'nin dijital festivalle eş olarak faaliyetlerini sürdüreceği belirtiliyor.

Festival yönetiminin konuyla ilgili detayları bu hafta içinde resmî olarak açıklaması bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler